Rolling Stone с първата си българска корица


Rolling Stone с първата си българска корица

4332

И да! Дойде и този момент, чакането свърши – след година и половина на пазара, майският брой на Rolling Stone ще се появи с първата си българска корица, съобщи главният редактор Анелия Илиева.

Изданието е в продажба от днес.

Изборът падна върху двама души, които с успеха на работните си проекти навяват еретичната мисъл, че родното кино бавно, но сигурно се отърсва от пепелта (или калта). Или поне върви в правилната посока. Ясно е, че и двамата са актьори, че владеят телевизията, театъра и киното със запомнящи се роли, но извън прожекторите те са противоположни като полюсите на батерия. Имат различен нрав, но са заредени с много амбиция да яздят по гребена на вълната, докато могат... Явор и Захари Бахарови!

В края на март немското издание Der Spiegel публикува материал за това как американски войници в Афганистан убиват невинни граждани и обезобразяват труповете им, а техните офицери не предприемат нищо, за да ги спрат. Текстът е придружен с три цензурирани снимки на невинни жертви в ръцете на американските войници. От Пентагона веднага забраняват публикуването на подобни снимки и пускат официално (макар и кратко) извинение за инцидентите. Rolling Stone обаче подходи към тази тема значително по-подробно. Прочети всичко за отбора убийци – разследване на наградения с "Оскар" сценарист на филма "Войната е опиат" Марк Боул специално за Rolling Stone. Виж най-тъмната страна на войната и пет конкретни убийства, при които са разстреляни невъоръжени цивилни, след което не са последвали никакви наказания за замесените войници. Материалът е придружен с 14 от предизвикалите скандал фотографии на разчленените мъртви тела, с които войниците са се снимали като с ловни трофеи. Снимките не са подходящи за лица под 18 г.

Те са инди, но имат суперхитове. Музиката им е депресивно интелектуална, но и красиво мелодична. Парчетата им са бавни и бързи. Те са брит поп, но и гаражен рок. Свирят в малки клубове и на големи стадиони. Годините и събитията са оплели с многобройни невидими нишки сърцата, умовете, надеждите, желанията и вдъхновението им в един организъм, който ражда прекрасни песни, измисля добри идеи и представлява това, което наистина се нарича група. Вече 20 години заедно, едно десетилетие запомняща се дискография, награди, километри по пътя и безусловни фенове. За съвременната българска музика те са това, което Остава.

Ексклузивно! Разбери всички подробности за конфликтите между Сами Хагар и Еди ван Хален директно от извора. В откъс от автобиографията си RED: My Uncensored Life In Rock Сами Хагар описва своите 20 години на лудост и бяс с Van Halen: от първия му разговор с Еди през 1985, през златните творчески моменти, великите песни, трудностите, проблемите с алкохола и креативността и разпадането на групата, до реюниъна и турнето на Van Halen през 2005.

Алекс Джоунс е радиоводещ от САЩ със собствено токшоу, чиято основна цел е борбата с "глобалната държава Щази Борг" – корпоративна шпионска планета затвор, която според него е създадена от злата клика на елита от банкери, индустриалци, политици и генерали. Навсякъде около себе си Джоунс вижда признаците за господството на Новия световен ред.

Макар привидно да се бори за титлата "най-параноичния човек в Америка", напористият водещ има 80 милиона посещения в канала си в YouTube, а крайните му възгледи започват бавно да инфилтрират и по-умерени среди.

И още:

 Български групи на фокус: Четири аргумента, че българският рок си е жив и здрав
 Режисьорката Василена Радева
 Английските комици и актьори Саймън Пег и Ник Фрост

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички