Ръцете горе за ОувърГейм и Ювиги!


Ръцете горе за ОувърГейм и Ювиги!

4725

Ето ни отново на живо с Оувъргейм (OverGame) и Ювиги - едни от обичайните заподозрени за възхода на младия български рок.

Пак в столичния клуб "Тънка червена линия" (Thin Red Line).

Този път ще гледаме бандите в една друга тяхна, не по-малко истинска красота, изчистена от жиците.

Готови сме да се насладим на техния акустичен (unplugged) концерт. Когато обявиха съвместния проект преди месец, бях убеден, че ще се получи нова ударна вълна в актива на и без това изградения им имидж на сериозни групи, набиращи заслужено нови и нови ентусиазирани фенове.

Точно в 21.30 ч. Вероника, Стефан & Ко се качиха на сцената, като се разположиха типично за подобен сет - седнали на столчета с акустичните инструменти, като единствено фронтдамата предпочете да остане права в традиционния рок сценичен образ. Тази позиция не е съвсем необичайна за групите - в подобна стойка съм наблюдавал и Скот Уейлънд от Стоун Темпъл Пайлътс (Stone Temple Pilots), известен с артистичното си и танцово поведение по време на шоу.

Нашата Вероника също заложи на този коз и определено не сбърка, като отново вдигна кредитите на ОувърГейм с танцови ипровизации и присъщия й великолепен стил.

Още с отриването на програмата с типичното за саунда на групата парче "Far From Heaven", си пролича за пореден път и нейният фантастичен глас. С прекрасния и нетрадиционен за българската сцена саунд на двамата китаристи - Стефан и Иван, плюс баса на Калин, великолепния кийбордист Виктор и барабаниста Светльо, бандата продължи в същия дух. Последваха "Лудост", "Старецът" и един кавър на Влатко Стефановски, който впечатли публиката. Гръмко бе аплодирана и версията на Анук - "Nobody's Wife", както и акустичните изпълнения на Корн и Ейми Лий.

По време на паузата на един от сетовете Вероника обяви, че може да се закупи новия албум на Мери Бойс Бенд - "Дългият път към дома", като приходите ще отидат в подкрепа на Миро.

Финалето на бандата беше уникалното парче "Game Over". Този хит звучи брутално дори и в акустичен вариант. Групата покани всички, които искат отново да ги гледат, този път в традиционното им хеви апмлоа в столичния клуб "Тукан" на 20 февруари, отново с другите хедлайнъри за настоящата вечер - Ювиги.

За разлика от ОувърГейм, Ювиги вече имат издаден албум - "Сива пустиня", както и ънплъгд проект. В традиционния си състав - Панайот (бас, вокали), Явор (клавири, вокали), Валентин (китара, вокали) и Спас (барабани), формацията започна да представя акустичната версия на своя албум. Започвайки с типичния си сет от "Сива пустиня", "Спомени от утрешния ден" и преминавайки през великолепното "Различен", музикантите зазвучаха тежко дори и само по акустика.

Два страхотни кавъра - "Hollow Years" на Дрийм Тиътър (Dream Theater), както и убийственото "Serenity" на Годсмак (Godsmack) последваха в репертоара, за да дойде моментът с епилога и класиката "Бягство". Обожавам това парче. Не, всъщност това не беше епилог, а внепазен сюрприз! След въпроса на Панайот кои от нас са били на фестивала Sonisphere миналата година, при положение, че всички вдигнаха утвърдително ръце, той попита: "А колко от вас очакваха, че накрая всички групи ще се качат заедно на сцената?"

...

И така - OувърГейм се върнаха в светлината на прожекторите и двете банди (на снимката) завършиха съвместно това култово шоу: сред бурни овации.

Иконичното парче "Wish You Here" на още по-иконичните Пинк Флойд (Pink Floyd) за десерт!

М-м-м-м-м-м, че вкусно!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички