Сайкъделик/стоунър вечер с La Otracina, Kadavar и Balkhara


Сайкъделик/стоунър вечер с La Otracina, Kadavar и Balkhara

3653

La Otracina (САЩ), Kadavar (Германия) и Balkhara (България) ще забият заедно в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. днес.

Организатор на концерта е група Balkhara, с подкрепата на фензина Rawk’n’Roll.

La Otracina е сайкъделик метъл трио от Бруклин, повлияно от psychedelic и krautrock сцената на 60-те и 70-те години. Дебютният албум "Reality Has Got To Die" (2010) получава високи оценки от специализираните медии (8/10 в Decibel, седма позиция в Топ 10 за 2010 на Baltimore City Paper), а концертните изпълнения на бандата получават възторжени отзиви. La Otracina свириха за първи път в Европа не къде да е, а на култовия стоунър/дуум/метъл фестивал Roadburn в Тилбург, Холандия, на 12 април тази година.

Kadavar са класическо стоунър/дуум трио, което гърми в традициите на 70-тарския тежък рок и групи като Блек Сабат (Black Sabbath), Pentagram и Captain Beyond. Берлинчаните издадоха едноименния си дебют тази година, а той им отвори пътя към немското издание на Desertfest през април и гарантира почетното място като съпорт на La Otracina в първото европейско турне на американците.

Balkhara тръгват през 2010 и за двете години от създаването си вече имат няколко силни клубни концерта с групи като Center и Soundprophet. В музиката им ясно личат влияния от хеви и дуум рока на 80-те години. Дебютният албум на Balkhara - "Crest", ще излезе в близките месеци.

Билети за съвместното шоу на La Otracina, Kadavar и Balkhara - в мрежата на Eventim.

Още - на:

www.rawknroll.net

Събитието във Фейсбук

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички