Samsara Blues Experiment-ът беше успешен!


Samsara Blues Experiment-ът беше успешен!

4158

Rawk'N'Roll винаги организират концертите си през седмицата и това всеки път може да е повод за лека тревога, но само докато музиката започне.

Когато дойдат вторите и третите акорди, нещата си идват на мястото. Свободното време наистина е свободно и е заето единствено от звук, който просто те хваща за ръка и те отвежда една крачка по-напред. Където не можеш да отидеш сам и заради това търсиш музиката всеки път.

В Mixtape 5 на 15 май електрическата проповед беше внушителна. Българската банда Sativa свири от името на една сцена и една общност, която избуява и вирее като саморасляк. Няма условия за него, но го има като някакво чудо на природата. Групи като Sativa са част от създаването на нещо, което липсва на българската сцена. Шепа хора се кефят на шепа хора и връзката е абсолютно чиста, каналът е отворен за всички, които искат да се включат. Ентусиазмът, с който забиват такива банди, само показва колко гъвкава, неподатлива и своенравна е българската рок сцена в стремежа си да открива все нови и нови територии, захранвана единствено от себе си.

Samsara Blues Experiment пък определно не е нещо, което е за неподготвени лица. Смазващият саунд сякаш е спуснат от космоса, за да върне изгубените души, където им е мястото. Вокалите са отчетливи и едновременно мъгливи - като ръце, които неочаквано те дръпват в мрака. Трудно е да се каже нещо определено за Samsara Blues Experiment, освен че това, което прави тази група, е електрически шаманизъм, чийто стъпки бродят по тавана в такт със соло китарата.

Сетът на Samsara Blues Experiment е точно такъв, какъвто може да се  очаква – преливащ от едно парче в друго, особена и тайнствена приказка, която за час-два разказва истории, които само ти можеш да разбереш. А ти си всеки един от публиката.  

Самсарата на Samsara Blues Experiment едновременно е мъглива гора, напечена пустиня и задаваща се буря от преплитащи се мелодии. Немците определено са мощни, а музиката, която правят, е оголена жица. И определено този концерт може да се отрази положително на местната сцена, защото бе дело на една банда, която прожектира за един пореден път своя собствен филм на цялата аудитория.

И всички разбраха: eкспериментът беше успешен!

Снимки на Ива Иванова - Фреди - в секцията "Галерия"

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички