Саундтракът към Здрач: Затъмнение покори Billboard


Саундтракът към Здрач: Затъмнение покори Billboard

8544

"The Twilight Saga: Eclipse" оглави три Billboard класации – за алтернативен албум, за рок албум и за саундтрак.

В "Топ 200" музиката към третия филм от култовата поредица "Здрач" успя да се изкачи до второто място и вече пета седмица продължава да е сред първите четири. Проектът в момента заема и престижното трето място в чарта за дигитални албуми, като предишната седмица беше само на крачка от върха. Албумът отбеляза и подобаващ дебют в световен мащаб, оглавявайки класациите в страни като Великобритания, Ирландия, Италия, Австрия, Бразилия и Полша.

Първият саундтрак "Twilight: Original Motion Picture Soundtrack" от ноември 2008 е разпродаден в над 2.5 милиона копия само в САЩ и 1.4 милиона в световен мащаб.

Той оглави Billboard "Топ 200" още с излизането си, превръщайки се в най-успешния дебют за "Atlantic Records". Вторият – „The Twilight Saga: New Moon” също дебютира под #1 през октомври 2009, отбелязвайки продажби от над 1.1 милиона копия в САЩ и близо милион глобални. И двата албума все още заемат достойно място в класацията.

Самият филм "Здрач: Затъмнение" успя да надмине всички рекорди, поставени от поредицата до момента, регистрирайки приходи от над 466 млн. долара в световен мащаб за първите две седмици от появата си. Веднага след премиерата си продукцията безапелационно оглави бокс офис класацията, като съумя да се задържи на върха цели две седмици.

"The Twilight Saga: Eclipse" е на българския музикален пазар благодарение на "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички