Сигнал забиват на регатата Исторически морета


Сигнал забиват на регатата Исторически морета

6208

Сигнал ще забият във Варна днес.

Купонът ще е на Основната сцена на събитията, съпътстващи регатата "Исторически морета", каза фронтменът на бандата - Йордан Карджов.

"Приготвили сме стари класики, но и нови парчета", съобщи фронтменът за "MySound.bg".

Преди това ще се изяви Тома Здравков. Музикантът и неговите момчетата ще се качат за силна доза авторски рок. Певецът ще се представи със силна доза рок от албума си "Герой" (на музикалния пазар у нас от "Вирджиния Рекърдс"), включително хитовете "Герой" и "Няма място в теб", плюс култови кавъри в нови аранжименти. Или всичко, с което студентът по молекулярна биология спечели симпатиите на публиката за титлата "Мюзик Айдъл" на България.

Крайбрежната алея около пристанището в морската ни столица ще се преобрази в парти зона и през цялото време там ще има купон с диджеи и много бира този уикенд. В регатата ще участват уникални ветроходни кораби, невиждани досега у нас. Организатор на събитието е Община Варна.

Междувременно Тома беше избран за едно от лицата на "Converse". Култовата марка ще се грижи за стайлинга на младата рок звезда оттук нататък.

Стартът на първия етап от регатата за учебни ветроходни кораби "Исторически морета" вече е даден в гръцкото пристанище Волос. В надпреварата до Варна стартираха 23 ветрохода от 17 страни. Етапът е разделен на две части - Волос-Дарданели и Босфора-Варна.

По време на петдневния престой на флотилията в пристанище Варна ветроходите ще бъдат отворени за посещения от 9.00 до 22.00 ч. всеки ден. Програмата на българската част от събитието предвижда парад на екипажите по централните улици на Варна на 22 май и награждаване на победителите в етапа пред входа на "Морската градина", спортни състезания за екипажите, посещения на исторически и културни забележителности на града. На сцените, изградени на територията на пристанище Варна и "Морска гара"-Варна, концерти в няколко последователни вечери ще изнесат групите Б.Т.Р., Сигнал, Тома и банда и млади изпълнители от морската столица.

Спортната програма включва състезания по плажен волейбол, плажен футбол, гребане, плуване и дърпане на въже за екипажите. Специално внимание ще бъде обърнато на седемте практиканти в инвалидни колички на борда на британската фрегата "Tenacious" ("Упорит"). Те ще бъдат посрещнати от вицеолимпийската шампионка на гюле от Параолимпийските игри в Пекин 2008 Стела Енева, която ще ги запознае с фитнес центъра за хора с увреждания във Варна. За тях са предвидени надпревари по спортна стрелба, плуване, петанка и др.

Върхът на ветроходната регата е в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В 13.00 ч. на 24 май започва Парад на ветрилата във Варненския залив. Стартът на етапа Варна-Истанбул ще бъде даден в 16.00 ч.

Патрон на регата "Исторически морета" е премиерът Бойко Борисов, председател на организационния комитет е кметът на Варна Кирил Йорданов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички