Спомен за Рони Джеймс Дио в Картини от една изложба


Спомен за Рони Джеймс Дио в Картини от една изложба

5166

Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) ще оживее с парчетата от "Magica" (2000) в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21 часа довечера.

"…Изминаха хиляда години след като някога мощната планета Блесинг (Благословия) загуби своите две слънца, както и безчет хилядолетия от дните на великите магьосници. Експедиция от чуждоземни пътешественици кацна на покритата с лед планета, необяснимо привлечена от самотен маяк, разположен под километрични пластове замръзнала влага. Откриха труднодостъпен гроб, в който отключиха писаната хроника на Блесинг и така започва историята на "Magica", казва вокалистът.

През 1999, след близо 6-годишна пауза, певецът, добре познат от участията си в легендарни рок формации (Рейнбоу (Rainbow), Блек Сабат (Black Sabbath), Хевън енд Хел (Heaven And Hell) и от гостуванията си у нас, замисля да направи нещо различно от предишните си проекти.

"Исках да представя албум, в който музиката и текстът да се допълват. Вие можете да разберете историята само като слушате музиката с нейните извисени моменти, съчувствие и светлина. Тук обаче взаимовръзката между музиката и текста е много повече от всичко, което съм правил преди, като се постарах да запазя характерното звучене на групата Дио (Dio). Същевременно всяка една от песните може да бъде слушана извън контекста на албума и затова подготвих текст, нещо като либрето, което чета в края на албума. Наистина се опитах да кажа колкото мога повече в музиката, но ми се искаше и още нещо. Във всички случаи ви каня на пътешествие, което върви от началото до края на албума", обясни покойният вече титан на рока, цитиран от водещия Сергей Шишов.
 
В 14-e парчета от албума освен Рони (вокали, кийборди), участват китаристът Craig Goldy, басистът Jimmy Bain, Скот Уорън (Scott Warren) на клавишните инструменти и Саймън Райт (Simon Wright) на барабаните.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички