Сърбите ZAA с първи концерт у нас


Сърбите ZAA с първи концерт у нас

4277

Поредна обещаваща банда от Сърбия ще гостува у нас тази седмица.

ZAA - 8-членна формация, едно от сравнително новите имена на сръбската сцена - ще свири в столичния клуб "Строежа" на 9 май, четвъртък.

Групата е създадена през 2008, но музикантите в нея са вече добре познати на местно ниво.

И не само – имат реализирани концерти и в Чехия, Австрия и Унгария. Съставът бе в програмата на Концерт Године 2012, който бе посетен от над 8 000 души. Стилът на сърбите е разнообразен - в основата си стъпва на ска и реге, но с множество отклонения - от джаз до пънк. Начело на групата са две вокалистки - Tamara Ristić и Sanja Vučić, а впечатление прави още вмъкването на саксофон, кларинет, дудук и перкусии.

Участието на ZAA в "Строежа" е продължение на традиционно добрата връзка на клуба с алтернативната музикална сцена в Сърбия, и въобще страните от бивша Югославия. Както MySound.bg нееднократно е информирал, досега по тази линия в България са гостували Dubioza Kolektiv (Босна и Херцеговина), Eyesburn (Сърбия), S.A.R.S. (Сърбия), Tea Break (Сърбия), Hornsman Coyote (Сърбия), Superhiks (Македония), Bernays Propaganda (Македония).

Билети за концерта на ZAA в "Строежа" на 9 май се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 7 лв. Каси - "Строежа", бар "Петък", "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "М-тел", "Ориндж", TBI Credit.

Събитието се осъществява с подкрепата на Jack Daniel's и Каменица.

ZAA - "Fire"
http://www.youtube.com/watch?v=1398DmYThY0

ZAA - "No Fate"
http://www.youtube.com/watch?v=NmVNDvv5cbQ

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички