Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Великолепните Soen с концерт в София, пристигат с групите Oddland и Trope


Великолепните Soen с концерт в София, пристигат с групите Oddland и Trope

963

Шведската прогресив метъл супергрупа Soen се завръща в България за концерт в столичния клуб Joy Station на 16 октомври, известиха организаторите Wrong Fest.

След два почти разпродадени концерта през 2019 г. и 2022 г., София отново е част от турнето на бандата, носещо името "Memorial", по заглавието на шестия албум на Soen, който излезе в края на миналата година.   Шведите ще пристигнат с групите Oddland и Trope.

Soen е създадена първоначално през 2004 година от Martin Lopez (екс-Opeth и екс-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но групата официално започва дейност през 2010 г., когато към нея се присъединява вокалистът Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца редиците попълва и басистът Steve Di Giorgio (eкс-Death, Testament). Самият барабанист и създател на Soen - Martin Lopez, описва музиката на Soen като "мелодична, тежка и сложна", а специализираните медии и феновете намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с Tool и Opeth.

Голяма част от идеите, обгръщащи тематиката на шестте албума на Soen, разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, живота и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм. В настоящия състав на формацията са Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокали, Martin Lopez – барабани и перкусии и Oleksii "Zlatoyar" Kobel – бас.

Финландската прогресив метъл банда Oddland се събира в град Турку през 2003 година. Групата сплотява агресивни тонове, просторни текстури, преплитащи се в мелодичност. Дебютният им албум "The Treachery Of Senses" (2012) е миксиран и мастериран от Dan Swanö (Edge Оf Sanity, Katatonia, Bloodbath). Записът бива посрещнат с множество критични овации, включително похвали и първокласни публикации в Rock Tribune, Metal Hammer и Inferno, възхваляван като един от най-добрите прог-метъл албуми в Финландия. През 2016 г. се появява великолепният втори албум "Origin", записан във Fantom Studios (Insomnium, Korpiklaani, Oranssi Pazuzu). Той е смесен и мастериран от Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames, Dimmu Borgir) и издаден по целия свят чрез Sensory Records. Третият диск на Oddland излиза през 2022 г. и носи името "Vermilion". С безумно удивителна продукция, отвеждаща слушателя във вселената на Tool. Материалът е шедьовър от продуцентска гледна точка, който съчетава всичко, което любителите на прог музиката обичат. Миксиран и мастериран от Carson Slovak и Grant Mcfarland (Black Crown Initiate, Rivers Of Nihil)

Trope е алтернативна рок група с прогресив елементи, включваща вокалистката Diana Studenberg и китариста продуцент Moonhead. Групата, създадена през 2016 г., дебютира с албума "Еleutheromania". През 2022 г. Trope тръгват на дълго турне като съпорт на Pineapple Thief, последвано от щатска обиколка със Symphony X и Haken. Вторият им диск "Dyad" се появи през пролетта. В него участват световнопризнатите Gavin Harrison (Porcupine Tree, The Pineapple Thief), Ryan Van Poederooyen (Devin Townsend) и Gunnar Olsen (Puscifer).

Билетите за концерта могат да бъдат намерени в мрежата на Epay.Go. Цената на един билет е 50 лeва. В деня на концерта на място ще са по 60 лв.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/3269771086649674

Линк за билети: https://epaygo.bg/1922756893

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички