Viperfish на живо в Строежа


Viperfish на живо в Строежа

5020

Една от най-обещаващите млади български банди - Вайпърфиш (Viperfish), е поканена да изнесе самостоятелен концерт в столичния клуб "Строежа" довечера.

Клубът отваря врати в 19.00 ч. с тематична музика, а концертната част стартира в 21.00. ч.

Билети - в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 5 лв. Касите, където могат да бъдат открити: "Офис 1", "М-Тел", "На тъмно", "Техномаркет", "Ориндж", "Мултирама", "Строежа". Броят на пропуските е ограничен, припомнят организаторите.

Вайпърфиш е българска рок група, създадена през 2007 в състав Адриан Гугов (основен композитор на песните и автор на текстовете, соло китара, клавир, вокал), Димо Мезеклиев (бас, бек вокал) и Матей Христосков (ударни, бек вокал). Те определят музиката си като енергичен рок с преплетени мелодраматични нотки в него.

Бандата участва 4 поредни години във фестивала "Цвете за Гошо", а  през 2008 печели три награди на международния фестивал "Несебър поп-рок", сред които и голямата награда.

От тогава Вайпърфиш (по това време още под името Evolution) свирят редовно в повечето софийски клубове и си изграждат името на една от най-енергичните и агресивни групи на ъндърграунд сцената в България. Следват изяви в радио и ТВ ефира на водещи медии като радио Z-Rock, "Тангра Мега Рок", BTV, TV7, БНР, Star FM.

През 2009  - наврх Коледа, музикантите самостоятелно издават първия си албум за българската публика - "SymbioGenesis". Песента "Stain" е пусната като първи сингъл и оглавява класацията на Z-Rock "Каменица Топ 40" за 12 последователни седмици. Групата е представена в българското издание на списание Rolling Stone като една от четирите най-обещаващи млади групи в страната.
 
Скоро след това членовете й се връщат в България за кратко и заснемат клип на песента "Explosive" по време на концерт по случай завръщането им. Триото решава, че това е подходящият момент да сменят името си и да започнат да изграждат нов имидж.

Новото име е Вайпърфиш (Viperfish). Последва редица от доста успешни концерти в София, след което групата пак участва във фестивала "Несебър поп-рок" и отново печели наградата за най-оригинална авторска музика. Бандата още веднъж е представена в списанието "Rolling Stone", дизайнът на майспейса й е променен, пуснат е и нов личен сайт на групата.

Нейни парчета са излъчвани многократно в Unsigned Show на английското BIG CITY RADIO (89.1) в Бирмингам през 2010.
 
Музикантите работят съвместно с най-големия и най-популярен уебсайт за видеоигри от мрежата Machinima Inc. http://www.machinima.com/.

Тяхната песен "Me Vs Me" беше използвана от един от най-добрите режисьори и спечели над 20 000 гледания по YouTube, в резултат на което голям брой фенове се пренасочиха към сайта на групата – и това може да бъде видяно на http://www.youtube.com/watch?v=QzsCV4rvFN8
 
Неотдавна бандата осъществи няколко участия на живо във Великобритания – предимно в Guildford, Съри, тъй като това е мястото, където те основно пребивават.

Рокаджиите имаха и няколко участия в Лондон, от които най-впечатляващ беше концертът на живо в Тhe Monto Water Rats Club заедно с 6 други групи в началото на годината.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички