Защитниците на вярата Pantera корица на новия Про-Рок


Защитниците на вярата Pantera корица на новия Про-Рок

3816

Новият брой - № 111, на списание "Про-Рок" излиза днес, 1 април.

На корицата са Pantera – защитниците на вярата.

Едва ли някой ще оспори, че Pantera бяха най-широко признатата и значителна група за онeзи хлапета, които наричаха себе си метъли през 90-те на миналия век. Естествено, те не успяха да си създадат повсеместния радушен прием, на който се радваха Metallica, но бандата от Тексас в нейния класически състав с Phil Anselmo, Rex Brown, Dimebag Darrell Abbott и брат му Vinnie Paul, ще остави дълбок белег в модерния метъл с три безкомпромисно брутални албума – "Vulgar Display Of Power" (1992), "Far Beyond Driven" (1994), който дебютира директно на първо място в класацията за албуми на "Билборд" – все още е най-тежкият албум, правил това, и "The Great Southern Trendkill" (1996). Въпреки че десетилетието динамично прескачаше от мода на мода и не се поколеба да убие класическия хард рок в името на грънджа и ню метъла, Pantera превърнаха белега, споменат по-горе, в скарификация – вид болезнено изкуство, което видоизмени всеки техен следващ албум в наследство и библия за поколенията. Това e основната причина да се върнем във времето и да отдадем исторически заслуженото на Pantera и да разкажем истинската история на бандата, която защити вярата през бурята на 90-те и се превърна в легенда. Без да намесваме убийството и убиеца. Без да говорим за жертви и атентати. Няма да споменаваме и причини. Ще се придържаме към истината в нейните легендарни пропорции и параметри.

Още в броя:

From The Underground And Below:

В този брой Massacre, Мелодичният дет метъл, Lethe, Iskald, Prematory, Benighted.

Torden In Hell BG, в която нашият автор Торден продължава да дълбае дълбоко в родния ъндърграунд и да представя demo(n)s and diamonds…

Приложението Youth In Revolt: Architects, Polar, The Mire, Napoleon, Black Shapes и др.
Както и:
Gamma Ray, Earth Crisis, Crematory, Hatriot, Sonata Arctica, Tuomas Holopainen, Carnifex, Eldritch, One Machine, Indica

Рубрики
Скенер – Manowar
Историята на една обложка – Eyehategod Take As Needed For Pain
Историята на един класически албум – Black FlagDamaged
Произведено в България – Enthhrallment, P.I.F. , Млък!
Новата рубрика за концептуалните албуми – Blur Modern Life Is Rubbish и GallowsGrey Britain

Очаквайте в новия брой на "Про-Рок" още повече ревюта, акцентите от изминалия месец, информация за продажби и предстоящи албуми.

Десетина дни след излизането му ще може да го закупите и в електронен вариант от сайта www.pro-rock.net, припомнят от екипа на изданието.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички