Първи десант на германците Elvenpath в България, специални гости в минитурнето им са нашите хеви метъли Rampart
"20 години НЕ на сцена". Бутиков концерт на група Портокал
Тази година лятото си отива с Мери Бойс Бенд на 25 октомври
Mother Of Millions с нов албум и концерт в София, подкрепени от нашите Coven 5
Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България

"20 години НЕ на сцена". Бутиков концерт на група Портокал


"20 години НЕ на сцена". Бутиков концерт на група Портокал

218

"20 години НЕ на сцена" ще отбележи емблематичната за началото на милениума българска рок алтернативна банда Портокал с бутиков концерт в столичния клуб "Строежа" от 21.00 часа тази сряда, 23 октомври.

Специални гости на събитието ще са момчетата от Innerglow, а за изпълнението на култовата песен "Кадифено канапе" на сцената ще се качи и Александрина АлександроваАлекс, позната от бандите Парапланер и Нова генерация. Ще участва и Боян Генов (Bobz), вокалист на Fyeld.

20 години от последното им свирене заедно (като изключим тазгодишното им събиране за Hills Of Rock), оригиналните "портокали" - Гриша Георгиев (фронтмен и вокалист), Константин Добрев (бас), Константин Райдовски (китара), Фабрицио Паризи (грамофони и клавишни) и Владимир Василев (Анимационерите, Cigaretta) на барабаните като гост, канят феновете си на мегаякото събитие и обещават на всички да се забавляват много. А и няма как настроението да бъде различно от отлично, когато от сцената ще звучат култовите парчета "Кой", "Ти", "Прилеп", "Кадифено канапе" и много други – добре познати и обичани, и с нови страхотни аранжименти. Това лято групата се събра "експериментално" на сцена "Строежа" в рамките на фестивала Hills Of Rock. На 23 октомври абсолютно нарочно - с огромно желание, хъс и с нова енергия, музикантите ще излязат под прожекторите, готови за нови музикални подвизи.

"Нямаме търпение да видите и чуете какво ви готвим с момчетата! Само ще издам, че ще има една специална "Торта" за куфеене и дивеене – песен, която само преди няколко дни направи своята премиера в музикалните платформи", споделя фронтменът Гриша Георгиев, който към днешна дата славно се подвизава в триото Greesh.

Билети - в системата на Еventim.bg по 25 лева за билет.

Събитието във Фейсбук - ТУК.

Историята на групата започва в Харманли под името X.I.C.E. През 1998 г. музикантите изнасят концерт в пловдивски клуб, където на шега се представят с ново име – "Портокал", което обаче се оказва печеливш ход. Успехът ги насърчава да потърсят късмета си в столицата. През 2001 г. записват първия си пилотен сингъл "Кадифено канапе", който предизвиква силен интерес и оглавява музикалните класации. Следващите  записи, придобили популярност, са "Ти" и "Прилеп". До 2002 г. съставът има много клубни участия и големи концерти в почти в цяла България. Получава и няколко номинации на музикалните награди на ММ TV и БГ Радио. През 2003 година групата променя името си на Маттака и залага на по-рок звучене. Първият и единствен албум на Маттака се нарича "Портокал".
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички