КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Филмовата музика на Дани Елфман ще звучи в зала "България" под диригентствто на Григор Паликаров


Филмовата музика на Дани Елфман ще звучи в зала "България" под диригентствто на Григор Паликаров

1743

Софийската филхармония представя концерт с филмовата музика на Дани Елфман под палката на Григор Паликаров в столичната зала "България" на 15 октомври.

Програмата включва музика от "Уенсдей", "Батман", "Кошмарът преди Коледа", "Булката труп", "Чарли и шоколадовата фабрика" и "Алиса в страната на чудесата". Събитието е част от програмата "Фортисимо" и е подходящо за тийнейджъри и възрастни.

Родом от Лос Анджелис, Елфман израства с огромна любов към филмовата музика. Той има четири номинации за "Оскар", две награди "Еми", една "Грами", седем отличия "Сатурн" за най-добра музика, наградата "Ричард Кърк" за 2002 година, наградата Disney Legend за 2015 г., наградата "Макс Щайнер" за филмова музика през 2017 г. и отличие за цялостно творчество на Обществото на композиторите и текстописците през 2022 г.

Легендарният холивудски композитор става известен като певец и текстописец за ню уейв групата Oingo Boingo в началото на 1980 година и привлича вниманието на младия Тим Бъртън, който го моли да напише музиката за първия му пълнометражен филм "Голямото приключение на Пий-Уий". В следващите 34 години двамата създават едно от най-плодотворните сътрудничества между композитор и режисьор в историята на киното. И Дани пише музиката за около 20 негови проекта, сред които"Едуард с ръцете ножици", "Уенсдей" и "Батман".

Работил е с режисьорите Гюс Ван Сант, Сам Рейми, Питър Джаксън, Анг Лий, Роб Минкоф, Гилермо дел Торо, Брайън де Палма, Джеймс Понсолд и Дейвид О'Ръсел. Композира музиката на над 100 филма, включително "Milk" (номинация за "Оскар"), "Добрият Уил Хънтинг" (номинация за "Оскар"), "Голяма риба" (номинация за Оскар), "Мъже в черно" (номинация за "Оскар"), "Спайдърмен", "Лигата на справедливостта" и мн. др.

В допълнение към филмовата си работа, Елфман създава емблематична тематична музика за телевизионните сериали "Семейство Симпсън" и "Отчаяни съпруги". През 2022 г. участва във фестивала "Коачела" и предизвиква истинска истерия сред феновете, като затвърждава имиджа си на абсолютен идол на алтернативната сцена. Паралелно с това Дани Елфман пише и класическа музика, която се изпълнява от най-престижните оркестри в света.

Билети могат да се закупят от касата в зала "България" и чрез "Ивентим". 

Снимка: Jonathan Williamson

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички