Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София


Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София

143

Японското психеделик/краут -рок дуо heavenphetamine ще представи дебютния си дългосвирещ албум "The Sun On A Winter Day" със  специален концерт в столичния клуб "Сингълс" от 21.00 ч. в понеделник (14 октомври). 

Малко повече от три месеца след първите си изяви у нас (в края на юни, отново по покана на "Аларма Пънк Джаз") Хироки Ода (синтезатори, вокали) и Сара Ода (барабани, вокали) отново са тук, за да споделят и с българските си почитатели излязлата междувременно в края на август концептуална колекция от песни, повлияни до голяма степен и от войната в Украйна...

Но нека върнем лентата малко назад: Хироки и Сара Ода решават да се заселят в Тбилиси, Грузия, в края на 2021 г. Буквално няколко седмици преди Путин да нахлуе в Украйна, те свирят за първи път в Киев, създават кръг от приятели там, дори по-разширена версия на групата си заедно с флейтистката Кира Кремпова и китариста Евгений Корол. После войната започва... А те не могат да изоставят новите си приятели и подхващат серия от благотворителни концерти в различни украински градове в помощ на пострадалите от войната – и така няколко турнета, последното от тях – преди буквално месец. Дори повече от това – със започването на войната Хироки и Сара даряват почти всичките си спестявания за Украйна. Нескончаемите им обиколки из цяла Европа целят същото – набиране на средства, но и обръщане на вниманието на обществеността към настоящото положение на хората в Украйна с днешна дата.

След почетното им кратко участие в клуб "Паве" завчера, откривайки концерта на полския авангарден дръм-ен-джаз квартет Kosmonauci, heavenphetamine остават в София за още няколко дни, за да подготвят и големия си концерт в "Сингълс" на 14 октомври.

Музиката на групата е запращаща слушателя в други измерения комбинация между психеделик-рок, краут-рок, J-поп, J-рок, пост-пънк и "енергичен ембиънт", в която можем да открием множество разнообразни влияния – от тинейджърски гръндж и мелодичен пънк в духа на Nirvana и Offspring, през прогресив рок, до музиката на Джо Хисаиши, композитора на студио "Гибли". След концертите им в началото на лятото можем да добавим още референции – на моменти на живо heavenpetamine носят нещо от духа на The Doors и на Korai Orom, а дори и от този на сънародниците им Oki Dub Ainu Band, припомнят организаторите.

Името им идва от идеята "музиката да носи същия екстаз на публиката (като съответната субстанция), само че без наркотични вещества".

Вечерта в понеделник ще започне още в 19.00 ч. на терасата пред "Сингълс" на вход А4 на НДК с подгряваща музикална селекция на "Аларма", посветена на японския авангарден рок – групи като Acid Mothers Temple, Korekyojinn, Ruins, Oki Dub Ain Band, OOIOO и др. Вратите на самия клуб отварят официално за публика в 21.00 ч. А концертът ще започне точно в 21.30ч. Събитието се вписва идеално в азиатския октомври на "Аларма Пънк Джаз" с гиговете на легендарния японски джаз пианист Масахико Сато на 23 октомври на монголско-българско-френското трио Violons Barbares на 24 октомври пак там, в зала "Сингълс" на НДК.

Билети по 20 лв. - чрез EpayGo: https://epaygo.bg/4107755458 и в касите на EasyPay. На входа в деня на концерта ще са по 25 лв.

Още - на:

https://www.facebook.com/alarmafest
https://www.facebook.com/heavenphetamine
https://axiscactus.bandcamp.com/album/heavenphetamine-wa-on

Пeсните от "The Sun On A Winter Day" може да чуете на:

https://www.youtube.com/watch?v=oTl4wBokEmQ&list=OLAK5uy_l78X-tEMoDr5APxbRo3fnDVgOR0ZXU5iw&index=2

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=_tG1MudPfBo
https://www.youtube.com/watch?v=7IXW7XalZfw&t=411s

Снимка: Юрій Мільчак (Yuriy Milchak), @moving fish

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички