Fest Team с празнични отстъпки за публиката. 24 май: Ден на културата, но и на новите хоризонти
Мрачен пандемониум с гърците Shadowmass и Decipher и родните Embrace By Dark
Концерти на гарите в Карлово и Казанлък за Празника на Розата
Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club
"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов
Омара "Бомбино" Моктар с два камерни концерта в София на 22 и 23 май: туарегски рок-ен-рол
Woomb преди Whispering Sons в столичния клуб "Строежа"
Sevi обявиха Genesis Tour 2024
Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР

(Желязно) шило в торба не стои – световното турне на U.D.O. минава и през България


(Желязно) шило в торба не стои – световното турне на U.D.O. минава и през България

1307

U.D.O. се завръщат в България за концерт в столичната зала "Христо Ботев" на 31 март.

Поговорката за шилото и торбата важи в пълна степен за нисичкия, набит и корав метъл от Вупертал, Германия, неслучайно наричан Малкия Генерал. На 71 г. Удо Диркшнайдер няма и грам намерение за отказване, а световното му турне Touchdown покрива цялата година. За негова радост, буквално "железният" му глас не помръдва с годините, а за наша – България е винаги дежурна спирка в неговите турнета, като взаимната му любов с българските фенове е тотално устойчива на ръждата.

"Там имам толкова верни фенове, че София е задължително в маршрута ми", казва неостаряващата икона на класическия хеви метъл.

Шоуто на 31 март ще е наелектризирано с дори още повече заряд от последните му няколко визити, уверяват организаторите. Първо, защото обиколката проумотира чисто нов албум, eдноименния "Touchdown", излязъл в края на август, и досега събрал доста позитивни отзиви от медии и публика. И второ, другата (вече малко стара) новина е, че след присъединяването си към Удо през миналата пролет басистът на Accept Петер Балтес остана постоянен член на бандата. А това дава още една причина на феновете на желязната германска група да дойдат да видят и чуят актуалната формация със залп от нови парчета.

Добрата форма на бандата и високото ниво на албума (18-и поред!) личат и от солидната обиколка на Северна Америка (недотам типично за Удо), която включи 22 шоута в САЩ и Канада от 3 ноември до края на 2023 година. Намигването към американския футбол е очевидно и от обложката, и от постера, както и от футболните екипи (и черни ленти под очите), облечени от германските метъли.

А конкретно за новите песни медиите пишат: "Разкъсващо, разтърсващо удоволствие и най-доброто нещо, което е пускал от много, много време. Истински тъчдаун! Удо звучи освежен и пълен с енергия, рифовете са заразяващи, а общото мощно звучене, близко до класическия Accept, ще изпълни душата на феновете"!
   
Чичо ни Удо е подготвил достатъчно железни причини да отидем, да го чуем и да го аплодираме още веднъж, подчертават от "София Мюзик Ентърпрайсис".

Билети по 80 лв. - чрез мрежата Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно"), както и онлайн на www.sme.bilet.bg., 90 лв. в деня на концерта, като в случай че има останали налични, пропуски  ще се продават и на касата в зала "Христо Ботев".

Деца до 10-годишна възраст влизат без билет, но с придружител.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички