Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath
Фестивалът на Цацата се завръща в Кранево. Специални гости: Boney M Experience
Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София

Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath


Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath

755

Грайнд и дет метъл вакханалия ще се вихри в Борисовата градина на 18 юни.

Кой не знае Brujeria (на снимката), кой не се е драл с нея! Маскираните бандити от МексикоКалифорния. И от цял свят) Brujeria са име, след което се валят трупове, строшени прешлени, вопли и пъшкане. И ще имаме съмнителното удоволствие да се срещнем лице в бандана с тях в столичния клуб "Маймунарника" – повече от 10 години след първия им лайв (по-скоро дет) тук, припомнят организаторите Wrong Fest.

Може и да не си даваме сметка на първо четене на криминалния доклад, но Brujeria вършее кърваво и безапелационно на дет/грайнд сцената от 1989 г. Първият им патологичен минидоклад "Demoníaco!" вече е на 33 години, а дебютът "Matando Güeros" тази година удари 30. И все така безпощадно, безобразно и безогледно ядрото на бандата от Juan Brujo (рев и дране), Pinche Peach (врещене), Fantasma (крясъци), Hongo (тътен и бас, според данни от тайните служби – Shane Embury от Napalm Death и Hongo Jr. (трясък, картечници и ударни, пак според ушите Nicholas Barker от Cradle Оf Filth, Dimmu Borgir, Lock Up и къде ли не още) и по-скорошните престъпници в картела El Criminal. Твърди се, че е Anton Reisenegger от Criminal и Lock Up и El Embrujado - според сведенията на вече убити доносници - Patrik Jensen от The Haunted и Witchery, на мачете, струни и дране на кожи под писъците на La Encabronada (коя е тя, знаят само десетки свидетели в моргата), леят терор, вербално насилие и музикална свинщина пред фенове и нищо неподозиращи жертви. А последния си удар върху пуританите, религията, политиците и добрия вкус "Esto es Brujeria" маскираните бандити нанесоха миналия септември, изненадвайки всички, които мислеха, че групировката е разпръсната и замлъкнала.

Две групи ще се включат в програмата на 18 юни. Към безпощадния картел Brujeria ще се присъединят базираните в София шарлатани Piranha и дружбенските грайнд експерименталисти Goliath. Три поколения банди със спираща дъха шоу идентичност, сформиращи Summer Massacre Svinshtina.

Преди хедлайнърите ще удари столичната скейт пънк шайка Piranha. Те са винаги експлозивни, безконтролни и непредвидими, но за сметка на това са стриктно шоу ориентирани. Всички помним какъв фурор ни спретнаха миналата година в Колодрума, когато споделиха творческо избухване с пънк титаните The Exploited. От Piranha очакваме нова импровизираща музикална хореография в разрез на заформящата се Summer Massacre Svinshtina с Brujeria. Всяко участие на бандата е различно от останалите и сме сигурни, че фронтменът на групата Александър ПървановШута отново ще ни изненада с "игра с публиката". Piranha трудно могат да бъдат представени. Те просто трябва да се изживеят на живо.

Метъл празникът ще започне с младоците Goliath от София. Момчетата свирят авторска музика, смесвайки хардкор с грайндкор, кръст пънк, деткор, емо и скриймо елементи. С провокативните си изяви на живо, Goliath започна да създава завидно количество последователи, които ги изстреляха като една от най-обещаващите млади групи на българската метъл сцена. Ако по време на техния лайв ви удари летяща ролка тоалетна хартия или фалшиви цици, значи сте на правилното място в очакване на прииждащото тройно цунами, което ще залее всички ни в "Маймунарника" на 18 юни. Brujeria не предвиждат да взимат заложници, ще хвърчат глави.

За съмнителното удоволствие да си причините синини, пищене в ушите, истерия и нощно напикаване, може да побързате да заплатите 50 лева в Epaygo.bg (https://epaygo.bg/1206441964). На място - 60 лв.

Повече информация – в криминалните хроники.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички