MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово


MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово

1274

Габрово ще се превърне в сцена на пъстроцветно карнавално шествие, музикални спектакли, изложби и богата културна програма, обединени под мотото "MakeКАРНАВАЛ, notwar"  от 17 до 19 май.

Фестивалът на хумора и сатирата, известен с уникалната си атмосфера и разнообразие, обещава незабравими моменти за всички почитатели на културата и забавленията.

Програмата започва в Деня на Габрово – 17 май, с множество културни събития през деня, а вечерта центърът на града ще се превърне в сцена за златния глас на България Васил Петров, който ще пренесе празнуващите в магията на българската музика с пътешествието The Best of Vassil Petrov. Българският Франк Синатра ще изпълни най-обичаните си песни в компанията на виртуозните Живко Петров (пиано), Радослав Славчев - Riverman (бас) и Димитър Семов (барабани). Веднага след това ритъмът ще бъде сменен рязко с група RDMK и нейните емблематични хитове.

В деня на карнавала, 18 май, гостите на града ще се забавляват с колоритното карнавално шествие, когато през деня около 80 карнавални картини и 25 макета ще оживеят по централните улици, носейки послание за мир и хумор. Вечерта на площад "Възраждане" ще се проведе грандиозен концерт. Събитието ще бъде открито от проекта на Румънеца FolkustiX, обединяващ фолклорни мотиви с модерно звучене; обичаният български рапър 100 Кила ще зареди с енергия и емоции; сензацията от Турция Dolapdere Big Gang ще представи световноизвестни хитове с микс от балкански бийтове, фънк и джаз. DJ MC Камен ще завърши вечерта с диджейски сет.

Карнавалният 19 май ще бъде закрит с концерт на носителите на 4 награди на БГ Радио група Молец, които ще огласят града с авторска музика, съчетаваща рок, поп и алтърнатив.

Освен музикалните изпълнения, фестивалът предлага и редица други забавления и инициативи:

• "Нарисувай Габрово" - инициатива, включваща деца от габровските училища, които ще украсят градския площад
• Концерт от популярна и джазова музика с оркестър Габрово
• Изложба на габровските художници, посветена на празника на града 
• Национален карнавал ревю на котки – Розмари Казасова (18 май)
• Детско шествие "Карнавална уличка на чудесата" и детски миникарнавал
• За гастрономите и ценителите на стари рецепти – празник на щирника
• Карикатуристи в парка 
• Следкарнавална гюрултия по етърски
• Лятно театро за всички
•Творчески арт ателиета, дни на отворени врати в културните институции, нощ на музеите

Организаторите от община Габрово призовават града да се превърне в столица на мира по време на най-стария и пищен карнавал в страната, използвайки своята богата традиция в хумора и сатирата.

Повече информация и подробности за пълната програма - на:

Карнавал Габрово: www.carnival.gabrovo.bg

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички