"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов


"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов

1021

Оркестърът за народна музика на БНР и диригентът Димитър Христов ще представят "Музика в портрети" в Първо студио на Радиото от 19.00 ч. на 23 май, четвъртък.

Концертната програма ще срещне публиката с таланта на певицата Магдалена Карамитева, кавалджията Димитър Карамитев и гъдуларя Димитър Гугов. И тримата живеят в чужбина от 2000 г., а завръщането им като солисти на Оркестъра на БНР е истински празник във фолклорния жанр. Репертоарът включва тяхна авторска музика, аранжирана за този концерт от Пейо Пеев, Георги Андреев, Костадин Генчев, Димитър Христов и Петър Миланов.  

За гъдуларя Димитър Гугов, който живее в Страсбург, но свири в цял свят с етно формацията  Варварските цигулки (Violons Barbares), участието в проекта "Музика в портрети" е сбъдната мечта: "Това ще бъде моят първи концерт като солист в България. Преди време си мечтаех да бъда част от Оркестъра на Радиото, а сега идвам и свиря като солист. Много се радвам, че аранжиментите за моите пиеси са написани от Георги Андреев, тъй като винаги съм искал да свиря моя музика, аранжирана от него. За този концерт избрах мелодии, които имат силна връзка с България и българските корени".

За семейството на Магдалена и Димитър Карамитеви, които почти четвърт век живеят във Виена, предстоящото събитие също е свързано с особена радост: "Това е голямо вълнение за нас и с трепет очакваме концерта. Чест е да сме на една сцена с едни от най-добрите музиканти в българската народна музика. Ще изпълним авторска музика, създадена от двама ни. В личния ни репертоар се чувстваме най-себе си с песни и инструментални мелодии, които са като малки музикални автопортрети. Дори някои от песните са свързани със сюжети от реалния ни живот. Този концерт ще бъде празник!"

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4) и в мрежата на "Ивентим".

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", специалност "Музика" в СУ "Св. Климент Охридски", департамент "Музика" в НБУ и АМТИИ Пловдив срещу ученическа или студентска карта.

Димитър Христов | Гласовете на радиото | Епизод 44 - YouTube

Violons Barbares - "Wolf's Cry" (Official video) - YouTube

Violons Barbares - "Saulem ai" (youtube.com)

Violons Barbares - "Horse Gallop" (youtube.com)

Magdalena Todorova & Trayana Folk - "Mazhka sedyanka" ; "Мъжка седянка" - Магдалена Тодрова Траяна Фолк (youtube.com)
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички