КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Пауър метъл титаните Scanner от Германия и гърците Fortess Under Siege с общ концерт в София


Пауър метъл титаните Scanner от Германия и гърците Fortess Under Siege с общ концерт в София

1099

Scanner и Fortess Under Siege ще изнесат общ концерт в столичния клуб  Live & Loud на 6 юни.

Scanner е немска хеви/спийд/пауър метъл група, създадена през 1986 г. Концептуалните албуми на германците са базирани на завладяващата научнофантастична история на едноименната измислена фигура. Axel A.J. Julius, който по това време изучава астрономия, и Michael Knoblich, конструктор на пасажерски модели, са големи фенове на фантастиката, когато през 1987 г. измислят фигурата на Scanner. През 1988 г. подписват подписват договор с Noise Records и издават дебютния си запис "Hypertrace", продуциран от вокалиста на Eloy - Frank Bornemann. По онова време гласът на фронтмена Michael (M.A.J.O.R.) Knoblich определено е един от най-впечатляващите в пауър метъла. Беквокалите са поверени на самия Ralph Scheepers от Primal Fear. Дебютът от 1988 г. придобива култов статут през годините. През 1989 г. излиза вторият албум "Terminal Earth" (Noise Records), в който главен вокалист е S.L. Coe, бивш член на Angel Dust. След напускането на Coe през 1993 г., лидерът Axel A.J. Julius събира нов състав. Впоследствие Scanner издават третата си творба "Mental Reservation" (1995) съответно чрез Massacre Records и JVC Victor Entertainment (Япония), като Haridon Lee осигурява вокалите. "Ball Of The Damned", четвъртият запис, следва година по-късно - през 1996 г. Обикновено изпълняваща изключително оригинален материал, групата решава да направи кавърверсия на класиката на Queen "Innuendo" - първият и единствен кавър в историята на тази формация. Ralph Scheepers гостува с вокали и в "Puppet On A String". Бандата се отправя на хедлайнърско турне из Европа, за да популяризира актуалния запис, като впоследствие изнася концерти и с Fates Warning и Omen. През лятото на 1997 г. Scanner участва във фестивала Wacken Open Air. "Scantropolis", петият диск на германците, е издаден през 2002 г. чрез Massacre Records. Съставът на групата по това време се състои от вокалистката Lisa Croft, китаристите Axel A.J. Julius и Thilo Zaun, Marc Simon на бас, Johannes Brunn на клавишни и Jan Zimmer (LUXUSLÄRM) на барабани. "Scantropolis" е доста необичаен запис на Scanner. Въпреки това има фенове на бандата, които настояват, че това е най-добрият опит на групата. Лидерът и китарист Axel A.J. Julius гледа на "Scantropolis" като на еднократен експеримент. Неотдавна в редица интервюта той споменава, че настоящите членове на формацията нямат почти никаква връзка със "Scantropolis" и (неиздадения) материал от онази епоха. Scanner се завръщат към корените си и през 2015 г. издават шестия си студиен албум чрез Massacre Records. В него участва вокалистът Efthimios Ioannidis, който от 2002 г.  пое водещине вокали. "The Judgement" продължава от там, където "Hypertrace" свърши. Някои рецензенти дори стигнаха дотам да нарекат "The Judgement" най-силното издание на групата. "The Cosmic Race" е издаден през януари 2024 година и е концептуален. Албумът е приет с овации от европейската специализирана музикална преса, като веднага влиза и в класациите на редица музикални медии.

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/Scanner.Heavy.Metal.Band
видео: 
https://www.youtube.com/watch?v=JsOj3e5yGOg&ab_channel=ROAR%21ROCKOFANGELSRECORDS
https://www.youtube.com/watch?v=kxbRlwA-Z_0&ab_channel=ROAR%21ROCKOFANGELSRECORDS

Формирани в средата на 90-те години,  Fortess Under Siege от Атина залагат на пауър прог метъл, съчетаващ традиционен хеви метъл с техничен и мелодичен пауър метъл. След като издават дебютното си самостоятелно мини-CD през 1996 г., музикантите са сред първите гръцки групи, които някога са свирили прогресив пауър метъл. Сред пълнометражните им албуми дотук са "The Mortal Flesh Оf Love" (2011), "Phoenix Rising" (2014) и "Atlantis" (2020).

По време на пандемията групата започва да репетира новия материал и съответно през лятото на 2021 г. влиза отново в Devasoundz Studios с Fotis Benardo като продуцент, за да запише албума "Envy". С него в арсенала си, в края на 2022 г., бандата подписва нов договор за няколко издания с ROAR! Rock Оf Angels Records - сделка, която гарантира професионалната перспектива на групата през годините. "Envy", най-мощният им албум досега, предлага модерен пауър метъл, без да губи връзката си с миналото. Лирическият фон отново предлага голямо разнообразие, занимавайки се със социални, исторически, научнофантастични, митологични въпроси. Оригинална картина-шедьовър на Ioannis Koutrikas за пореден път украсява обложката на записа, функционирайки като алегория на завистта - женска красота с рога.

След като споделиха сцената с Accept, Helloween, Epica, Hammerfall, Battle Beast, Guano Apes, Serious Black и др., изнесоха концерти и свириха в афиша на няколко фестивала, Fortess Under Siege в момента са в процес на организиране на възможно най-много изяви както на местно ниво, така и в чужбина.

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/FortressUnderSiege

видео:https://www.youtube.com/watch?v=ttHI5A8je7k&ab_channel=ROAR%21ROCKOFANGELSRECORDS

Билети - ТУК

Live & Loud е на ул. "Позитано" №8)

Още информация и подробности - във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud тук:

https://www.facebook.com/events/277653321950926

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички