Сензационните Bring Me The Horizon с нов албум хедлайн на Hills Of Rock 2024


Сензационните Bring Me The Horizon с нов албум хедлайн на Hills Of Rock 2024

1088

Своя нов албум "NeX GEn" ще представят Bring Me The Horizon (BMTH) в афиша на най-мащабния ни фестивал за рок и метъл Hills Of Rock 2024 (25-27 юли.)

Както е известно, британците са хедлайнъри на втория фестивален ден в Пловдив.

"NeX GEn" е продължение от поредицата "Post-Human", която предстои да бъде разкрита и в която групата се разширява както в музикален, така и в концептуален аспект, а вокалите на Oli Sykes са най-мелодичните му досега. Първата част от поредицата "Survival Horror" е записана по време на пандемията през 2020-та, почти изцяло дистанционно, и се опира на тежката страна на бандата, за да изрази чувствата на гняв, страх, празнота и отчаяние. Но за "NeX GEn" вокалистът Oli казва, че се търси нещо по-обнадеждаващо и по-позитивно. Под повърхността на албума има толкова много неща, които могат да се разкрият за тези, които могат да ги забележат. "Това е истински концептуален албум, с пълен разказ, който е свързан с първия запис, но концепцията е скрита и заровена - разкрива групата - Някои хора няма да се заинтересуват, но за други може да бъде като книга за самопомощ. В нея има много неща, някои от тях са съвсем ясни, но много от тях са загадъчни и скрити. Хората ще трябва да го разберат".

С номинация за "Грами" и награда BRIT, с над 5 милиона продадени албума глобално, aрмия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, мултиплатинените Bring Me The Horizon идват в България, когато са на върха на славата. Започналите като непретенциозна дет кор група от Шефийлд, BMTH не просто достигат световен успех, а го правят със замах, като се превръщат в една от бандите с най-силно въздействие върху цяло поколение фенове и изпълнители в различни музикални жанрове и буквално пренаписват определението за това какво означава да бъдеш част от модерната метъл сцена.

Oli Sykes и компания не само излъчват необуздана енергия и предлагат зашеметяваща сценография, анимация и пиротехника на живо, звукът и продукцията им преосмислят жанра. Фенове на експериментите в музиката, BMTH си колаборират предизвикателно с поп звезди като Ed Sheeran, с екстремни артисти като Dani Filth от Cradle Оf Filth, дори включват и български фолклорни мотиви от народната песен "Ерген Деда" в един от най-успешните си сингли - "Parasite Eve".

Bring Me The Horizon влязоха в 2024 година експлозивно, след като свириха пред повече от 140 000 фенове в Обединеното кралство и Ирландия по време на най-голямото си турне. В края на миналата година те се разделиха с Jordan Fish, дългогодишния кийбордист на бандата, отложиха за това лято издаването на новия си албум "Post-Human: NeX GEn", за да са сигурни, че той ще бъде на "нивото, от което ние ще сме напълно доволни" по думите на фронтмена Oli Sykes и пуснаха енергичния сингъл "Kool-Aid" – достатъчно добра заявка за стандарта му.

Припомняме, че на 25, 26 и 27 юли 2024, освен световните артисти на основната сцена, на Гребната база в Пловдив ще има и още две партньорски сцени - "На тъмно" и "Строежа".

Hills Of Rock 2024 във Фейсбук е тук: https://fb.me/e/37c7fKVdF.

Билети - в мрежата на Ticket Station.

Събитието се организира от "Фест Тийм" ООД, част е от програмата "Наследство 2023" на фондация "Пловдив 2019" и се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

За още новини следете festteam.bg, hillsofrock.com и ticketstation.bg, социалните мрежи и събитието във Фейсбук за най-актуална информация. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички