"Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джeксън" на сцената в НДК


"Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джeксън" на сцената в НДК

1090

Музиката на гениалния Майкъл Джексън ще звучи в зала 1 на НДК от 19.30 ч. на 17 ноември.

Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели, световноизвестен с реализацията на проекти във всички музикални жанрове, отдава почит на неповторимия Майкъл Джексън с иновативен симфоничен проект.

Шоуто, създадено през 2022 г., е посветено на 40 години от излизането на "Thriller" - най-продаваният албум на всички времена. За него Роберто Молинели създава аранжименти на най-големите хитове на Джако в симфоничен вариант със солисти. В главните роли ще гледаме италианските певци Клариса Вичи и Матиа Шаша, маестро Молинели ще дирижира оркестъра на Държавна опера Варна.

На публиката ще бъде представена завладяващата музикална история на певеца, който прави революция във формата и съдържанието на музиката с микс от глас и танц, каквито светът не е виждал и чувал. Разказът започва от самото началото на кариерата на Майкъл Джексън и стига до нейните върхове – от "Blame It On The Boogie", през "Thriller", "Billie Jean", "Beat It", "I Just Can't Stop Loving You", "Man In The Mirror", "We Are The World" до "You Are Not Alone" и "Earth Song".

През лятото спектакълът "Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джексън" предизвика фурор при представянето си на 10 от най-големите фестивални сцени в Италия. Пристига в България на 15 ноември, а варненци ще са първите, които ще имат възможността да го гледат във ФКЦ. Режисьор е Сребрина Соколова.

На 17 ноември шоуто с гениалната музика на легендарния Майкъл Джексън се пренася на голямата сцена на НДК, където ще се разгърне в пълен мащаб.

Билети - в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички