Вая Кон Диос с концерт в България догодина


Вая Кон Диос с концерт в България догодина

2052

Вая Кон Диос (Vaya Con Dios) ще изнесат концерт в България догодина.

Концертът на белгийците е в зала 1 на НДК на 19 февруари 2011, съобщиха организаторите Loud Concerts.

Изпълнителите на емблематичните “What’s A Woman”, "Nah Neh Nah" и още дузина хитове ще стъпят за втори път у нас, след като веднъж ни показаха на какво са способни в напълно разпродадената зала преди близо три години.
 
Билетите за събитието - на цени от 40 до 80 лева, могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, и в мрежата на Ticketstream.bg.

Формацията (името й в превод означава "Напред с благословията на боговете") е основана през 1986. Групата е създадена от Dani Klein, Dirk Schoufs и Willy Lambregt. Саундът на триото е приятен микс от поп, соул и блус. Първият сингъл “Just A Friend Of Mine” много бързо се превръща в хит, в емблема на проекта.

Музикантите стават популярни в родната си Белгия, а две години по-късно вече са световноизвестни. Сред чарттопърите им  “Night Owls” , “What's А Woman”, “Nah Neh Nah”, “Puerto Rico”, “Heading For A Fall”, “Don’t Break My Heart”. Скоро след създаването на триото Willy Lambregt напуска, въпреки успешното начало. Години по-късно, през 1991, Dirk Schoufs също се отделя. 

Албумът "Time Flies", който излиза през следващата година, е тъжен и е изцяло дело на Dani Klein. През 1995 Вая Кон Диос пускат "Roots Аnd Wings", който се продава в повече от 7 милиона копия. Скоро след това певицата се оттегля от шоубизнеса, за да пътува и "живее живота си". Четири години по-късно тя отново е в голямата игра.

Последният диск "Comme On Est Venu…" (2009) е на френски език. Част пиесите в него са написани от самата Dani Klein. При излизането на проекта  тя споделя: “С този албум се завръщам към корените си, към любимите ми френски изпълнители, които слушах по радиото като дете”. Албумът е перфектно съчетание на горещ глас с ритъм-ен-блус и лаундж мелодии.

През годините вокалистката работи с едни от най-добрите музикнати, пише голяма част от текстовете си и записва, но не спира да обикаля целия свят, да изнася концерти и да радва хилядите почитатели на формацията.

Тя е покорила сцените в над 40 държави до сега, изнесла е хиляди концерти, повечето от които напълно разпродадени.

Новото шоу на Вая Кон Диос ще е с кабаретен привкус, а самата Dani Klein ще видим едновременно различна и позната, обещаха организаторите.

Още от Събития


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички