Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club
"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов
Омара "Бомбино" Моктар с два камерни концерта в София на 22 и 23 май: туарегски рок-ен-рол
Woomb преди Whispering Sons в столичния клуб "Строежа"
Sevi обявиха Genesis Tour 2024
Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring

3000 души в София гледаха финала на хип-хоп фестивала Джем он ит


3000 души в София гледаха финала на хип-хоп фестивала Джем он ит

3720

Снощи, 2 октомври, пред Народния театърИван Вазов” в София със зрелищен спектакъл завърши турнето на „Джем он ит – Зареди се три пъти повече”.

Заключителната двучасова шоу програма на гост артистите от САЩ, Великобритания, Германия и България държа на крака 3 000 души с чаши „Нескафе 3в1” в ръце.

Специалните гости от американската брейк и хаусденс формация ХавиКоро показаха 4-те елементa на хип-хоп културата по цял свят с атрактивни демонстрации на уменията си – графити, DJ-ing, брейкденс и рапиране. Талантливите момчета, били на една сцена с изпълнители от ранга на Дестинис Чайлд, Лимп Бизкит, Кулио, Блек Айед Пийс, Пи Оу Ди, Планет Фънк и спортни отбори като Хюстън Рокетс и Хюстън Кометс, танцуваха с българските си приятели от Слийпуолкингс Крю в завладяващ музикален микс от хип-хоп, фънк и джаз. Идването на американците на българска сцена с подкрепата на Посолството на САЩ в България е част от програмата им по време на европейското им турне. Днес те потеглят към южната ни съседка Гърция, където ще имат концерти в Спарта, Солун и Атина.

В шоу спектакъла от седмото издание на “Джем он ит – Зареди се 3 пъти повече” германците БъбълЗуу и Сандийп впечатлиха публиката с танците locking и popping, показвайки пластичност, стил и артистични умения.

Изключително силно беше и българското присъствие в лицето на Спенс, Ударната група, джази-фънк бенда Канопус и организаторите от Слийпуолкингс Крю.

Ден по-рано, на 1 октомври, същата шоу програма беше представена и на пловдивската публика в Античния театър. Състезателната част, в която групата-победител взе наградата на „Нескафе 3в1” от 1500 евро, се проведе в Смолян от 28 до 30 септември.

Единственото по рода си 5-дневно хип-хоп събитие „Джем он ит 7 Зареди се три пъти повече” помага за повдигането на духа на младите, като им предлага позитивен начин да развиват хип-хоп културата у нас.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички