Indioteque на 2 години


Indioteque на 2 години

6553

Алтернативните рокаджии от Македония - Bernays Propaganda, ще свирят с родната банда Macrophone в столичния клуб "Строежа" утре.

Съвместният концерт е по повод втория рожден ден на инди движението Indioteque.

Освен алтърнатив, в саунда да гостите е и танцувален пост пънк, неподсказващ за хардкор корените им. И това - придружено с концептуални и острополитически текстове, изпяти предимно на родния им език. Провокацията в музиката на събралите се едва преди три години Кристина Горовска (вокали), Васко Атанасоски (китара), Джано Куч (барабани) и Ненад Трифуновски (бас) не е случайна. Тя води началото си от името им: формацията е кръстена на американския пионер на обществената манипулация Едуард Бърнейс и неговата идеологическа книга "Пропаганда". Това ще е поредно участие на скопската група след концерта им в Пловдив през 2009 и участията й на "Аларма Пънк Джаз Фест" и "Spirit Оf Burgas" (пред погледа на приятно изненадания Били Гулд от Фейт Ноу Мор (Faith No More), представяйки дебюта си "Happiness Machines".

Изявата в София е част от обширно европейско турне в подкрепа на втория им албум - "My Personal Holiday", получил позитивни отзиви от критиката дори и отвъд Атлантическия океан. Indioteque, които са съорганизатори на събитието, предоставят за свободно сваляне цели три песни от него:

"Намести фризура и гладувай"

http://indioteque.com/wp-content/uploads/2010/10/01-Namesti-frizura-i-gladuvaj.mp3

"My Personal Holiday"

http://indioteque.com/wp-content/uploads/2010/10/04-My-Personal-Holiday.mp3

"Булдозер"

http://indioteque.com/wp-content/uploads/2010/10/Bernays-Propaganda-Buldozer.mp3

Другият специален повод, по който Bernays Propaganda ще свирят в столицата, е вторият рожден ден на инди движението Indioteque. Зад идеята стоят четирима души и страстта им към музиката. "Тук, за да останат" са диджеите kirkerona, Fiff, Specta и The Fein, всеки един от които е бил свързан по различен начин с този тип музика, с нейните най-разнообразни проявления и популяризиране в България. Проектът е известен с организирането на партита, ориентирани към световната инди и алтернатив сцена, изградила пред последните няколко десетилетия забележително музикално наследство. А в България има осезаема необходимост то да бъде споделяно и преоценявано.

Вечерта ще започне ударно с Macrophone, една от най-обещаващите български формации в момента. Дебютният й албум  "Contact For a Contract" предстои да се появи след четиригодишен труд и е с потенциала да се превърне в една от най-добрите български проекти от много години насам. На живо може да бъде усетено най-добре разнообразието в музиката на родните музиканти – те могат да бъдат колкото забързващи дъха, толкова и меланхолични.

Macrophone - "Clap, Clap"

http://www.youtube.com/watch?v=Wzok3U5dcO0&feature=player_embedded

Билетите за концерта са на цена 6 лв. в предварителна продажба в мрежата на Ticketstream.bg и 8 лв. в деня на събитието.

Част от касите, където могат да бъдат открити, са вериги "Офис 1", "М-Тел", "Техномаркет", "На тъмно", "Ориндж", "Мултирама", както и на място в "Строежа".

Концертът е първият от цикъла с 9 събития на живо, който популярният клуб  ще предложи на собствена сцена този месец. Програмата обхваща всеки четвъртък и неделя от месеца, а обновената сцена в  се радва на подкрепата на Jack Daniel’s.

Четвъртъците са с вход и предварителна продажба на билети, в неделите достъпът е свободен. Сред имената, които се очаква да свирят в близките дати в "Строежа", са Милена, Черно Фередже, Дъ Помориънс (The Pomorians), плюс специален гост Джеф Лагадек (Geoff Lagadec) от Джая Дъ Кет (Jaya The Cat), Од Крю (ODD Crew), Сърмата Хари Коптор Микс (Surmata Harry Coptor Mix), Casual Threesome, Мерудия, NDOE, Sensei, нашумелите от последното издание на Spirit Of Burgas румънци Popa Sapka.

Предстои и 23-а част от предицата Seattle Night.

Още - на:

www.stroeja.com

www.indioteque.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички