Порция суинг за 800 души


Порция суинг за 800 души

6403

Сентиментъл Суингърс, Михаил Йосифов секстет и диджеите от The Smugglers Collective превърнаха съботна нощ в София в незабравимо изживяване за 800 души.

Sofia Live Club, където бе събитието, се изпълни до краен предел. Над 100 души не успяха да влязат в клуба. Добрата новина за тях е, че следващият концерт на великолепните суинг дами от Сентиментъл Суингърс и изключителните джазмени от секстета на Мишо Йосифов е съвсем скоро - на 5 март от 22.00 ч. в клуб "Студио 5".
 
Партито "София Суинг Сити" (Sofia Swing City) наистина върна присъстващите в ерата на суинга, с красивите рокли, червените устни, високите токчета и ром с кола. Много от гостите бяха облечени специално за случая, с подобаващи прически и грим. Атмосферата напълно отговаряше на духа на американските клубове от 30-е, 40-е и 50-е. Танците продължиха до сутринта. Хората, дошли на концерта, си тръгваха с желание за подобно преживяване отново.

За всички приятели на суинга, Сентиментъл Суингърс и секстетът на Михаил Йосифов бяха подготвили и изпълниха първите свои авторски парчета, които публиката прие с бурни овации. Музикантите почетоха паметта на големия български композитор Йосиф Цанков, от чието рождение през 2011 се навършват 100 години. В секстета на Мишо Йосифов е достойният му наследник. Това е неговият внук, очарователния тромбонист Вили Стоянов.
    
Премиерните заглавия бяха:
    
- "Пуст плаж" – по музика на Йосиф Цанков, текст на Марий Росен и аранжимент на Михаил Йосифов, в изпълнение на Сентиментъл Суингърс и секстета
-  Знаменитата композиция на Йосиф Цанков - "Керванът", която той е написал няколко години преди "Caravan" на Дюк Елингтън
- Рони, Деси и Вера изпълниха и специална версия на български на "Bei Mir Bist Du Shein" по текст на Марий Росен. Аранжиментът на песента отново е на Михаил Йосифов.
     
И още:

- "Don't Say"  – с награда на миналогодишния конкурс "Златна пролет" на БНР – музика: Деси, текст: Деси и Рони, аранжимент: Михаил Йосифов
- "Close Тo You" – музика: Михаил Йосифов и Рони, текст: Марий Росен

Освен тях звучаха парчетата на Аndrews Sisters и джаз стандарти от репертоара на Ела Фицджералд, Мерилин Монро, Дeйна Уошингтън, Луис Армстронг.
 
Публиката чу и великолепните вокални изпълнения на Вили Стоянов и саксофониста Наско Хаджиев, както и запленяващия кларинет на Емануил Манолов-Бадема, който бе специален гост на събитието. Уникалният джаз бенд зарадва танцуващите и с някои от авторските композиции на Мишо Йосифов.

След като музикантите слязоха от сцената, The Smugglers Collective не оставиха танцуващите да освободят дансинга.

Суинг приключенията продължават в следващия епизод!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички