Епохата на суинга оживява в Студио 5


Епохата на суинга оживява в Студио 5

7817

След лудото пътуване към ерата на суинга на в Sofia Live Club на 19 февруари, чаровниците от Сентиментъл Суингърс (Sentimental Swingers) (Вера, Деси, Рони) и не по-малко романтичните музиканти от секстета на Мишо Йосифов събират феновете си на поредно пътешествие към времето на палавите къдрици, корсетите, жартиерите и високите токчетата, които не спирали нито дамите, нито техните кавалери, от неуморно размятане по дансингите на нощните клубове.

Събитието е в клуб "Студио 5" от 22 часа довечера.

Подобно на предишната изява, уважена от над 800 ценители, и тази ще предложи песни от репертоара на любимките на военна Америка - Andrews Sisters, авторски парчета на Деси, Рони и Мишо Йосифов, както и музика на големия български композитор Йосиф Цанков (симпатичният гологлав тромбонист на секстета е неговият внук Велислав Стоянов), направена в нови аранжименти от Мишо.

Всички на сцената обичат лудо 30-е, 40-е и 50-е години. Музиката, киното, стила от тази епоха. Високи токчета, къдрици, корсети и ... червени целувки. Вокалистките са винтидж, очарователни, секси и ще накарат посетителите да танцуват в съпровод на пленителни джаз ритми, уверяват организаторите. Гласовете им са трептящ, пламенен, чувствителен почит към Ела, Джоyзефин, Марлене...

Сентиментъл Суингърс са: Андрония Попова-Рони (Насекомикс), Деси Андонова от Фючър Шок (Phuture Shock) (вляво на снимката) и Вера Шандел (в средата).

До Михаил Йосифов (тромпет) са Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (барабани).

Модерната джаз формация е основана от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов – един от най-добрите съвременни български музиканти, през 2009. Това, което прави неговият секстет на сцената, е много повече от концерт. Това е спектакъл, поднесен интелигентно и с чувство за хумор, недвусмислено доказващ, че джазът може да бъде интересен, забавен и достъпен начин за забавление.

Билети - на касата в "Студио 5" и онлайн www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg

Мястото е глътка свеж въздух в задръстването; aкцентът пада върху, това което се случва на сцената; клуб за среща на музиката, театъра, киното, книгата и всеки спектакъл, който не само говори, но има какво да каже, уточняват от управата.

Не е случаен и фактът, че новата сцена за джаз, класика и изкуство се намира именно в лоното на Националния дворец на културата - вход А3.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички