Бар Фабрик отваря за джаз в Пловдив


Бар Фабрик отваря за джаз в Пловдив

8730

Jazz Fabric Live: Explosion е събитието, което събира на обща сцена квартет в състав: Марина Господинова - вокал, Веселин Койчев - китара, Александър Леков - контрабас и Венци Благоев – тромпет.

Те ще се изявят в пловдивдския бар "Фабрик" от 22 часа на 19 април, вторник.

Живите джаз вечери в бара стартират със с(т)илно акaдeмично присъствие.

Mарина Господинова – с чистия си, фин и интимно звучащ глас – поднася по специфичен и завладяващ начин класическите джаз стандарти, които са в програмата на първия Jazz Fabric Live. Тя дарява публиката с удоволствие, палитра от емоции и усещане за изисканост. Определят Марина като една от най-изящните джаз певици. Дипломира се в ДМА – София, със специалност "Поп и джаз пеене". Преподава АМТИИ Пловдив. През 1996 печели втора награда за млад изпълнител на международния фестивал "Златният Орфей". Участва във фестивали като Sofia Jazz Fall, "Аполония", "Банско", BlueZZ FestРусе. Пяла е на множество престижни сцени в чужбина, работи с най-добрите български джазмени.

Едва ли има джаз (и не само) фен, който да не е чувал за Веселин Койчев. Името му се свързва с емблематичните формации Джаз линия – заедно с Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимовa, и с култовата Бели, зелени, червени. Един от главните герои в проекта Акустично трио 3000. Зад гърба си има безброй концерти, записи, сътрудничества с известни български и чужди музиканти. Композитор, аранжьор, преподавател по китара в Музикалната академия в Пловдив, доцент в специалност "Поп и джаз" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Александър Леков е от младото поколение джазмени. Активно работи в различни формации с музиканти като Милчо Левиев, Шибил Бенев, Петър Момчев, Антони Дончев, Теодосий Спасов, Петър Салчев от 1999 насам. В момента е преподавател в АМТИИ – Пловдив, специалност "Бас китара", и е в състава на бигбенд Пловдив.

Венци Благоев е единственият в квартета, който няма пряка пловдивска принадлежност, но връзката му с града е много силна. Редовен участник в “Пловдивски джаз вечери”, на пловдивска сцена Венци осъществи два изключителни силни проекта в последните две години – с петкратния носител на "Грами" (Grammy) за джаз Ранди Брекър и с фантастичния Чико Фрийман. Лауреат на "Кристална лира" за джаз 2010, Благоев усилено работи за популяризиране на джаза в България. По негова идея и инициатива съвсем скоро – през месец май – ще се проведе и първият джаз фестивал в Благоевград – "Джаз панорама", където редом до Венци отново ще бъде Ранди Брекър.

Бар "Фабрик" e на улица "Отец Паисий" 31.

Събитието е с подкрепата на "Про Травъл" – Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички