Човекът зад милион велики парчета в едър план у нас


Човекът зад милион велики парчета в едър план у нас

2205

Марк де Клайв-Лоу (Mark De Clive-Lowe) ще изнесе концерт Sofia Live Club на 19 май.

Наричат го Хърби Хенкок на новия век. За него Джaйлс Питърсън казва, че е "човекът зад милион велики парчета", а самият Марк признава, че с думите "страхотен" и "гений" просто си пасват.

Независимо дали е определян като артист, диджей, продуцент, композитор, пианист, изпълнител или селектор – всички тези титли са само част от цялото, наречено Марк де Клайв-Лоу.

Plan Ballantine`s ще посрещне госта за изява с вокалистката Шърлийн Хектор. Изпълнение, в което музиката се случва на живо пред очите и ушите на публиката, обявиха организаторите.

Няма да е пресилено, ако наречем Марк де Клайв-Лоу стожер на глобалната бийт, джаз и соул общност. Славата му на един от най-иновативните продуценти и артисти изобщо не е случайна. Изявите му на сцена са равносилни на студийни записи, в които на живо той създава музика с помощта на дръм машини, кийборди и ефекти. С други думи – лайв ремикси.

Освен многобройните си участия в клубове, фестивали и партита, Марк има в биографията си над 200 издания. Да го наречем плодовит, е прекалено лековато. Работил е с изпълнители от ранга на Lauryn Hill, Jody Watley, Omar, Bugz In The Attic, Dego (4Hero), перкусиониста Sammy Figeuroa от обкръжението на Майлс Дейвис (Miles Davis), Leon Ware, DJ Spinna и много други.

Наполовина японец, наполовина – новозеландец, Марк поема на своето житейско музикално пътешествие още на 4 години, когато за пръв път сяда зад пианото. Оттам насетне стига до Великобритания, Европа, Азия, Австралия, Нова Зеландия и Куба. Изпълненията му са в най-различни комбинации – с диджеи, продуценти, търнтейбълисти, акустични джазмени. Всичко това го превръща в ключов колаборатор, артист и продуцент, както и знакова фигура за модерната бийт култура, джаз средите, етно музиката и за феновете на латинските ритми едновременно. Добри думи по негов адрес се сипят от устата на имена като Джайлс Питърсън, Jazzy Jeff, Джазанова (Jazzanova) и не само.

Популярните едноименни клубни вечери и издания Freesoul Sessions включват изцяло импровизирано шоу начело с Марк, конструиращ бийтове и цялостна продукция на живо на сцената, през която минават разнообразни бийт, соул и джаз музиканти. Автор е и на саундтрака към мултимедийното епическо денс шоу Legends Of The Underground.

Шърлийн Хектор е призната за една от най-качествените британски соул изпълнителки. Кариерата й стартира като вокалистка на Basement Jaxx. Нейното парче "I Wish I Knew How It Would Feel Тo Be Free" е включено в рекламната кампания на световноизвестна безалкохолна напитка. Представянето й има силен индивидуален отпечатък в музикалното пространство на нео соула, ар-ен-би-то и фънка.

Комбинацията от тези два музикални "химикала" на сцената обещава да бъде взривоопасна и да експлоадира в чудесно шоу и у нас.

Билети за събитието - чрез мрежата на www.eventim.bg.

В предварителна продажба - 10 лева, на място в деня на концерта - 15 лева.

Още - на:

http://www.markdeclivelowe.net/

http://www.myspace.com/markdeclivelowe

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички