Обезболяващите House Of Pain изкъртиха зала Христо Ботев


Обезболяващите House Of Pain изкъртиха зала Христо Ботев

2374

Много пъти съм бил в зала "Христо Ботев".

На най-различни гигове, че даже и на безброй спортни мачове, но абсолютно никога не съм виждал толкова много хора събрани там, колкото бяха узурпирали помещението снощи - на първия концерт на Хаус Ъф Пейн (House Of Pain) в България.

Хората просто бяха подивяли за рап.

Така и посрещнаха подгряващите Нокуат и Illmate.

Още никой не подозираше, че Евърласт (Everlast) ще изненада със своите две лица: едното от Хаус Ъф Пейн, второто - от соловите му проекти, намигащо с артистичния псевдоним Уайти Форд. Тоест - хип-хоп, ама с много акустични китарни жици. И щипка лежерни рок, блус и кънтри.

Но нито един от близо 3 000 не възрази. Въпреки че горещата тълпа бе надошла предимно за тежкия рап на гостите. И мощно приветства това "Hands"!      

Оказа се, че незапознати с изпълненията на Хаус Ъф Пейн наоколо няма. Докато Eвърласт подрънкваше на китарата си и редеше съсредоточено рими без да помръдва,  Дани Бой (Danny Boy) обикаляше в лупинги около него - като птица около гнездо. А навалицата не свали ръце нито за миг.

Залата прискърца в ритъма на "Next Episode", "Folsom Prison Blues", "Who`s The Man", "Put Your Head Out", "Back From The Dead", "Same As It Ever Was"...

Ясно защо легендарното име "Хаус Ъф Пейн" стана синоним на тепърва тръгващото по дансингите пого през 90-е години! Явление, чийто отпечатък явно стои още в паметта на безброй хора. Не само по света, но и у нас. В "сауната" бяха "самозабравили" се девойки и младежи. А американските гости изглежда не бяха виждали такова нещо пред себе си. Досега... или просто напоследък. Но е излишно да дълбаем темата за родната суперпублика и дебютиращи пред нея на живо звезди.

Акцентът безспорно е в сравнението, с който и да било предишен концерт в зала у нас. Независимо от стила. Независимо от годината. Хаус Ъф Пейн по тотално завоевателски и безкомпромисен начин подчиниха публиката - до степен на робство. И никой не бе недоволен от краткото закриващо изпълнение на "Jump Around", последвалата пауза и биса - с песни на Евърласт.

Предостойна подгрявка за тазгодишното издание на Spirit Of Burgas 2011!

Хората бяха толкова опиянени в "Къщата на болката", че внезапно излекуваният им мазохизъм позволяваше всичко да бъде преразпределено в положителна енергия.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички