Ибряма и ансамбъл Тракия бонус в афиша на Банско Джаз Фест 2011


Ибряма и ансамбъл Тракия бонус в афиша на Банско Джаз Фест 2011

5894

Ансамбъл Тракия и Иво Папазов-Ибряма (на снимката) ще подгреят с фолклорна програма поредното издание на джаз фестивала в Банско.

Изявата им е на градския площад на 6 август, ден преди примата на българската естрада Лили Иванова и Дикси Тетевен бенд да дадат официален старт на събитието.

То се провежда традиционно в курортния град между 3 и 8 август.

"Българският фолклор е безценен. И този фестивал, както и много други световни форуми за джаз, приобщава фолклора към своите сцени", каза доктор Емил Илиев - главен идеен двигател на фиестата.

Иво Папазов е роден като Ибрям Хапазов. Той е български кларинетист от семейство на потомствени музиканти (зурнаджии и кларинетисти) от ромско-турски произход. Светът обаче го познава с прякора му Ибряма. Става известен като ненадминат виртуоз, който от традиционната сватбарска музика създава джаз феномен.

В музиката му като че е събрано всичко, което може да накара човек да се влюби – страст, лиричност, диви вълни от пъстроцветни звуци и красиви мелодии, импровизации, в които виртуозно се преплитат хиляди музикални орнаменти.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички