Balkan Beat Box на живо в София на 25 август


Balkan Beat Box на живо в София на 25 август

6656

Изключително забавната формация Болкън Бийт Бокс (Balkan Beat Box) ще изнесе концерт в столичния клуб "Порк Пай" (Pork Pie) на 25 август от 19.30 ч.

Първата визита на горещите музиканти е организирана от ЕventEase с подкрепата на Grolsch.

Гостите са едни от най-актуалните представители на уърлд сцената. Сред хитовете им са "Bulgarian Chicks" в изпълнение на народната певица Влада Томова, "Hermetico", "War Again" и "Move It".  Формацията има четири албума, по-важните парчета от които ще прозвучат и на изявата й в България.

В международния проект участват музикантите Tomer Yosef, Ori Kaplan и Tamir Muskat. Групата е сформирана официално под това име в Бруклин през 2003, вдъхновена от набиращата сила на джипси пънк движението, чиито флагмани са Гогол Бордело (Gogol Bordello). 

Миксът от балкански фолклор, цигански ритми и средиземноморски мелодии с модерен хип-хоп и денс бийт плюс щипка ямайски дъб превръща стила на бандата в уникален, като позволява на артистите да представят уърлд и фюжън направленията в изцяло нова светлина. Болкън Бийт Бокс са коктейл от Manu Chao, Горан Брегович, Asian Dub Foundation и Шантел (Shantel), а ефектът от  живото им представяне е равносилен на смесването на хиляди позитивнозаредени мелодии от всяка една музикална култура от земното кълбо.

В текстовете на песните на мултикултурния проект се крият фундаментални послания като нуждата от премахване на бариери между хората, желанието им за мир и липса на политически и етнически граници.

Със сигурност няма българин, чиято кръв да не закипи под балканските ритми на Болкън Бийт Бокс - предпоставка за силноенергично и позитивно преживяване, което ще разлюлее Борисовата градина, убедени са организаторите.
 
Промо билетите за концерта са в продажба на цена 20 лв. в клуб "Порк Пай" или на цена от 22 лв. в мрежата на eventim.bg ("Офис 1", "Германос", ОМВ, "Пикадили" и други)

Чуй Болкън Бийт Бокс на:

www.balkanbeatbox.com

Виж Болкън Бийт Бокс на:

http://www.youtube.com/watch?v=8d9IRK6w9qQ&feature=related

http://www.vimeo.com/21592571

Още - на:

http://www.facebook.com/event.php?eid=135345446543595

www.eventease.org

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички