Джаз и рок в джем сешън на фестивала Жреци на музите


Джаз и рок в джем сешън на фестивала Жреци на музите

5358

Шестото издание на фестивала "Жреци на музите" ще събере млади певци, инструменталисти, танцьори и актьори за десет дни по южното ни Черноморие между 20 и 30 август.

На открити сцени на площадите в Царево, Лозенец, Китен, Приморско и Синеморец ще се проведат традиционните микс-концерти, представящи изпълнители от различни жанрове.

Традиционната рок вечер ще взриви Царево от 19 часа на 27 август. В маратона ще се включат Artmospheric - Пловдив, Rocco e Freddy, Gunpowder от Русе (на снимката), Eye CueМакедония, Bad Memory Сърбия, и столичните формации Sub Zero Farm и Мейз (Maze).

Специалното участие тази година ще бъде на Коцето-Калки. Новото в това издание на фестивала е организиране на джаз вечер на открито с музиканти от България и САЩ, която ще премине под формата на джем сешън.

Фестът стартира на площада в Царево с пищно огнено шоу от 21 ч. на 21 август, когато бъдат издигнати флаговете на държавите участнички в събитието. С интерес от участниците и гостите се очаква оригиналният спектакъл за откриването, чийто режисьор е Георги Врабчев. Церемонията е комбинация от осветление, музика, текст, костюми, огнено и светлинно шоу и различни визуални ефекти. Шоуто се подготвя от театрална група ТЕМП, Враца.

Официални лица, представители на държавни и обществени, културни и политически институции са поканени да присъстват на церемонията по откриването на арт форума. Жителите и гостите на съответните курорти ще имат възможност да видят спектакъла "Малкият принц" по Екзюпери на театрална група ТЕМП, Враца. Трупата е член на българската и световната организации на аматьорските театри. Спектакълът е посветен на 111 години от рождението на Екзюпери. С него младите актьори откриха четиринадесетото издание на ММТФ ВРЕМЕ – официалния международен фестивал на Българската асоциация на аматьорските театриБААТ. Направо от турнето си в Лондон на сцената на "Жреци на музите" пристига театрална студия "Камбана" от София.

Театралният афиш ще бъде допълнен и със спектаклите на студия "Игра", град Московский, Русия.  Традиционно ще вземат участие с най-новата си продукция фолклорен ансамбъл Ромбана от Ямбол, който ще се представи и на официалната церемония по откриването на VI ММФИ "Жреци на музите". Ще се  изявят и новите творчески проекти на младежките формации на читалище "Борба - 1896" от Кнежа, фолклорна формация Гергана, мажоретен състав Слънце и вокална студия Магия. Съвременното танцово изкуство ще бъде представено от дноличния балет Мистика.

Bad Memory са сформирани в Пирот през 2004. Наречени са на името на първата си песен - "Loše sećanje". Музиката на гостите е хард рок с примеси на други стилове. Групата има многобройни участия предимно в Югоизточна Сърбия. На фестивала Peace Fest музикантите са били подгряващи на звезди като Глен Хюз и Джон Лоутън.

Rocco e Freddy
се събират през септември 2010. Членовете на състава са добре познати от участието си в София Ска Скинс, Sub Zero Farm и Бразз асоциация.  На сцената ще се изявят: Krazz Dzanev - вокал, Владислав Добрев - китара, Цветомил Милчев (Гадния Цецо от Враца) - бас, Еленко Петров (Lenkish Drums) - барабани, тромпетистите Кирил Зафиров и Тодор Бакърджиев, и  Димитър Бакърджиев на саксофон. Саундът на бандата миксва ска, реге, рокстеди и дори хип-хоп. Rocco e Freddy правят своят дебют през юни 2011 като подгряваща група на френските ска-легенди Skarface.

Група Gunpowder е създадена през лятото на 2005 година в читалище "Захари Стоянов" в Русе с първи членове Тодор Мицов – вокал, Иван Стойчев – бас китара, Хари Бояджиев – китара и Богомил Енчев – барабани. Впоследствие към тях се присъединява Ирина Бурмова – пиано. След няколко промени в състава, в края на 2008 местата на вокалиста и барабаниста се заемат от София Петрова и Ивайло Запрянов. През годините бандата изнася доста самостоятелни концерти, има участия в русенските клубове, както и в други градове на  България. Членовете й са домакини на станалия вече традиционен фестивал в Русе - Green Rock Fest. Gunpowder участват в предаването на телевизия СКАТ "Карай да върви, това е блус" на Васко Кръпката през 2009.

Към днешна дата съставът свири активно и работи по записването на първия си албум с авторски песни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички