Български диджей ще громи конкуренцията в световните чартове


Български диджей ще громи конкуренцията в световните чартове

9227

А сега внимавайте!

Защото получавате eдин от редките поводи за национална гордост - музикална. Този път в областта на денса, на модерния електронен саунд.

Неизвестният за по-широката публика до 27 август българин - диджей Диас (DJDiass), дебютира с албума "Party Beach" в гранд хотел "Варна".

Хаус купонът, който той предлага обаче не е само за плажа, за града и лятото, а преспокойно мери ръст с отличниците от направлението в световен мащаб, целогодишно, показа внимателното прослушване на продукцията от страна на MySound.bg.

Какъвто албумът, който вече е на музикалния пазар,  такова и шоуто по неговата презентация - 12 парчета, уникална сцена, 80 минути звук и светлина оставиха отпечатък в спомените на феновете на електронната музика у нас. Да се готви другата част от света! Тъй като продуцентът Теди Джорджо и екипът на лейбъла DJ Universe преговарят успешно за тиражирането на албума в международен мащаб.  

Атестат за качествата на проекта е фактът, че презентацията на "Party Beach" бе уважена от авторитетните диджеи Дончо (Doncho), Джорджо Би (Giorgio B), един от най-добрите български ремиксатори - Роско (Rossko), Victor, Ross & Spassoto, Milen Yanev & X-TO, както и вокалните изпълнители Ели Раданова ("Мюзик Айдъл", Мusic Idol 3), Нели Грегъри, Стелко (RST) и Diva, които се изявиха та шоуто. А сред гостите бяха Любо Ганев и момчетата от българския националния волейболен отбор, както и треньорският им щаб начело с Радо Стойчев. Купонясващите пренесоха емоцията от събитието и на афтърпартито в "Св.св. Константин и Елена".  

За меломаните на родната електронна сцена обаче името на Диас не е неизвестно. Те знаят, че диджеят отдавна доказа своите умения зад пулта в десетки клубове у нас. Артистът е откритие на "Алфа радио" и двукратен шампион на България (2008 и 2010), победител в конкурса на "Алфа радио" в категорията за млади таланти и в националния конкурс DJ Vibrations 2010 – Велико Търново, за най-добър хаус диджей в България.

Диас е преминал през шестгодишна музикална школа по пиано и солфеж и е бил на обучение по продуцентство при Иван Ковачев – единствения българин, участвал в проектите на Тиесто (Tiesto). Пилотното парче "Party Beach" е със специалното участие на певицата Нели Грегъри, популярна като българската Арета Франклин, която работи в едни от най-елитните пиано барове у нас и в чужбина. В проекта има и трак на български с участието на бившия глас на RST Стелко. Вокалите на английски в изпълненията "Better Run Away" и "Stefania" са на DJ Диас - Diva. Родена във Варна и завършила висшето си образование в САЩ, Невяна Цветкова (Diva) e млада и амбициозна изпълнителка с широк творчески диапазон – от джаз и поп до авторска музика на фолклорна основа.

DJ Диас работи от няколко години по албума и вплита в музиката си много инструменти, като прелива китара, пиано и цигулка в микс от слънце, море и любов.

Пилотното парче има и клип. Негов режисьор и Петър Бинев, собственик на лейбъла Ibvmusic, по-известен като DJ Chocolate, с  много опит в подобни продукции, а сценарист е Теди Джорджо. Кадрите са от няколко работни площадки в курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена", а чаровните момичета, които са в главните роли, са непознати за публиката до момента. Специално за снимките Нели Грегъри седна зад белия роял и взриви атмосферата сред екипа с няколко импровизации на живо. Главният герой - Диас, пък се вихри в чисто нов Мерцедес C 250 CDI Facelift.

Зад псевдонима Диас се крие Пламен Василев, родом от Дряново, област Габрово. Завършил е професионалната гимназия по туризъм "Пенчо Семов", Габрово, специалност "Мениджмънт в туризма", следва "Туризъм" в Нов български университет, София, в момента.

Резидент е на гранд хотел "Варна", "Парти Бийч" (Party Beach), The Mall Sofia, клуб Playground.

Още - на:

www.djdiass.com

facebook/DJ Diass

www.alpharadio.bg

www.ibvmusic.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички