Без дъх след Smugglers Swing Club 3 и The Correspondents


Без дъх след Smugglers Swing Club 3 и The Correspondents

3618

"Минало перфектно" време.

Приятни светлини, коси на букли и вдигнати бретони, панталони с високи талии, поли на точки, яркочервено червило, раирани сака, пъстри вратовръзки, бомбета, лъснати черно-бели обувки и, разбира се, суинг.

Навярно се чудите кой филм от 50-е е това, но всъщност от тази приказка в реалността ви дели една врата. Тази на столичния клуб "Микстейп 5" (Mixtape 5), вляво, на която новопристигналите дами могат да се сдобият именно с този вид. Не, не стои машината на времето там. Или поне не съвсем технически. Чудният будоар на преобразителите от Vintage Sofia предлагат грим и прическа, за да се впуснете в тон с винтидж атмосферата на Smugglers Swing Club 3.

След предните две издания на тематичните вечери през 2011, успешно подкрепени от Grolsch и Bushmills, диджеите от Смъглърс Кълектив (The Smugglers Collective) зарадваха любителите на суинг музиката и новите й течения с трето събитие от артистичната поредица. Партито се състоя на 10 февруари. Дуото за пореден път доказа, че носталгията по отминалите времена може лесно да бъде пренесена с доза ново настроение. Този път обаче, в каузата на мисията се впусна още един тандем, все така интересен и определено впечатляващ. Миналата година към края на април сте го чули в Sofia Life Club.

"?!?!?!" (Както знаковият Тери Пратчет обича да се изрязява - знаково - б.р.)

Да. Горе-долу това можеше да се прочете в очите на почти всеки от присъствалите в клуба онази вечер. Масово изумление, викове, екзалтация.

The Correspondents.

Да ви призная съвсем откровено, още след края на самото им участие си мислех какво ще напиша после, защото всяка дума ми се струваше бледнееща. Едно огромно, безкрайно "ААА!" щеше да е най-точно. Приповдигнатият тон никак не е излишен. Усмивката ти се лепва на лицето още със стъпването в залата и прогресивно набира скорост след всяка песен. Силно емоционален концерт. Chucks не ни даде време за почивка с определено интересни мелодии, вплитащи в себе си електронни звуци, хип-хоп, джаз и суинг.

Mr. Bruce излезе с черно наметало, след махането на което се разкри крещящо сценично облекло. И, ако ние останахме без дъх, то не знам той как се е чувствал. Наред със завидни вокални умения, демонстрираше и невъзможни танцови движения. "Не мога да повярвам на какво присъствам!", се чуваше от разни посоки. Наред със завидни вокални умения, демонстрираше и невъзможни танцови движения. "Готови ли сте полудеем?", призова той. Иска ли питане! По негови думи добре се справихме с тази задача, а той от своя страна се хвърли в публиката. 

Макар и често пъти скептично настроени към британското звучене на музиката, хората в публиката показаха именно обратното още при първите секунди на "What Happened In Soho" и "Cheating With You". Здраво, ама наистина здраво откачане на "Rio De Hackney", както и на интерпретациите с джънгъл мотиви към края. Изненадаха ни с неочаквано добра комбинация на приятното шейсетарско звучене и модерното дъбстеп влечение.

Два биса.  И пак не ни стигнаха. Добре че последната песен ще ни държи още дълго. Е, как коя?! "I Wanna Be Like You". A най-хубавото знаете ли кое е?

Гостите обещаха да се върнат!

...Оставаме на вълна Smugglers Swing Club дотогова.

Снимки на Боян Христов - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички