Blaze Bayley и родните фенове като The King Of Metal


Blaze Bayley и родните фенове като The King Of Metal

2265

Блейз Бейли (Blaze Bayley) посети България за първи път като вокалист на митичната британска хеви метъл група Айрън Мейдън (Iron Maiden) през 1995 година.

Близо седемнайсет години по-късно именитият рокаджия отново беше тук, но тоя път със своята собствена банда, съставена от италианците Томас Зуийсен и Андреа Нери – китари, Леман (Матео Грациани) - бас и Клаудио Тиринканти- барабани. Концертът, организиран от BGTSC, бе част от турнето "The King Of Metal" и се проведе пред около 200 души в популярния столичен клуб RBF. Макар и носещ тежкото бреме, наследило вечни паралели с легендарния вокалист на "Девиците" Брус Дикинсън, Бейли показа къде точно му е силата - в соловата кариера. И въпреки че отдавна не пее пред многохилядна публика, той си остава класа за хеви метъла.

Концертът започна ударно с "Will To Win" (от албума "Blood And Belief" (2004), последвана от мейдънската "Lord Of The Flies" и скоростната "The Launch". В моментите, когато фронтменът контактуваше с публиката, не спря да повтаря, че най-важното за него са феновете, тяхната подкрепа - и за него, и към стила хеви метъл въобще. Точно преди пилотния сингъл от актуалния си албум "The King Of Metal", Бейли поясни, че не той, а самите фенове са Краля на метъла. Общо 5 от новите си парчета представиха гостите. Най-доброто от годините си в Айрън Мейдън Бейли бе оставил за десерт: "The Clansman", "Man On The Edge" и "Futureal". Последва и задължителният бис с мечтаното от мнозина изпълнение "Virus" (включено в сборния албум на Мейдън "Best Of The Beast" (1993), както и безкомпромисната "Faceless" от предпоследния албум на Блeйз - "Promise And Terror". Поредните благодарности към феновете от групата, както и снимка за спомен и смесването на членовете на бандата с публиката белязаха края на поредното метъл събитие на българска земя.

Непосредствено преди шоуто си по време на сета на подгряващата българска група 5-о чувство, Блейз Бейли спази даденото обещание: снима се с почитатели и раздаде автографи на всички желаещи, като в същото време продаваше собствените си дискове и мърчандайз.

Както във всичките свои концерти, така и на този, Блейз Бейли и феновете му се сляха в едно цяло.

С което показаха за пореден път защо духът на истинския метъл е жив и до днес.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички