Седмата степен на отчуждение


Седмата степен на отчуждение

3824

"The Seventh Degree Оf Separation" (2011) на Arena е албумът, който ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. довечера.

Седмият студиен проект на британската група изследва въпросите, свързани с последния час преди и първия час след смъртта, анонсира водещият Сергей Шишов.


"Двамата с Mick Pointer загубихме родителите си в годините между предпоследния албум и "The Seventh Degree Оf Separation" ("Седмата степен по скалата на отчуждение"). Когато гледате нещо подобно отблизо, това неизбежно дава повод за размисъл. В съзнанието ми концепцията на албума е проста – последният час от живота, първият час от смъртта и пътуването, която тя представлява. Този изстрадан личен опит те кара да се питаш какво умрелите наистина са си мислили и чувствали, дълго след като връзките им с околния свят са прекъснати", обяснява пианистът, композиторът и авторът на текстовете Clive Nolan.

"Що се отнася до заглавието, то се роди под влияние на компютърната игра Six Degree Of Separation, с която се забавляваме по време на турнетата. Знаете за теорията за шестте стъпки, които трябва да направите, за да свържете с когото и да било другаде по света. Аз просто предположих, че седмата степен може би ще ни свърже с хората, които вече не са сред нас", допълва фронтменът.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички