Cypress Hill на Elevation Music Festival 2012


Cypress Hill на Elevation Music Festival 2012

4781

Огромни!

Няма друга дума за начало на какъвто и да е текст, в който ще бъде споменато името Сайпръс Хил (Cypress Hill).

Почакахме доста, поради цялостното изместване на програмата (миналата година - вятър, тази - малко дъждец), но както е казано - хубавите неща отнемат време. Всъщност почакахме около година след предното издание на Elevation, когато трябваше да ги чуем и видим на живо.

Е, тук сме вече, в авиобазата на Доброславци. Успяхме да се вредим в заграждението точно пред сцената и сме в очакване. "Зелен" дим и масова истерио-еуфория цари навсякъде при появата на Би-Риъл (B-Real) и Sen Dog на сцената. Зад тях: на пулта - Julio G., който ни накара буквално да зяпнем, и на перкусии - човекът с най-бързите ръце - Eric "Bobo".

Май все още не е измислена подобна дума, но определено трябва да има такава. Става въпрос за истинско фенство, искрено съпреживяване и респект. Умишлено от време на време оглеждах полудялата тълпа, побиваха ме тръпки от цялата емоция, изписана на лицата им и всички вдигнати ръце. "Тhrow Your Hands In The Air"!

Близо 25 години от създаването на групата, девет албума и едно ЕР по-късно, невъзможно изключение ще е да познавате човек, който не знае поне "Tequila Sunrise", "Inasane In The Brain" или "Hand On The Pump" (които, впрочем, чухме снощи). Дим и огън на огромния екран зад хип-хоп гигантите допълват визията им. Както и Ерика Баду (Erykah Badu), която излезе на сцената и прегърна Би-Риъл и Sen Dog.

И като стана въпрос за дим... "I Wanna Get High" и "I Love You Mary Jane" се припяваха от цялата публика. Със сигурност "Here Is Something You Can't Understand" не е реплика, която може да бъде казана по адрес на зеленото чудо.

От отнасящото, леко spooky звучене на песни като "Illusions" и характерните латино елементи, директно се хвърляме в един по-тежък свят. Свят, където съществува понятието "рап рок" или "хардкор рап" и дълбокият бас е идеалното допълнение към уличните рими. Изпълнението на "How I Could Just Kill А Man" (абсолютно успешна колаборация с Rage Against The Machine, както и песни от сравнително скорошния съвместен проект с дъбстеп величието Rusko - "CypressX Rusko", докара тълпата до екстаз. "(Rock) Superstar" и това е краят.

След думите "Cypress Hill завинаги!" (това трябва да го помним), обещаха, че ще се върнат в България. Снимки от Elevation - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички