Супергрупата Tube Hedzzz дебютира с клип (видео)


Супергрупата Tube Hedzzz дебютира с клип (видео)

3216

Най-новата супергрупа на родната сцена се нарича Tube Hedzzz, а в нея са обединените от любовта си към блуса оригинали Ангел Дюлгеров - китарa, вокал, Веселин Веселинов-Еко - бас и Росен Ватев – барабани.

Премиерата на първия им сингъл и клип - "I Am Not Afraid", бе в "Петното на Роршах".

Виж клипа ТУК.

На 24 октомври популярният пловдивдски клуб бе озарен от ламповите усилватели на музикантите. Класически блус-рок формат: китара, бас и барабани.Справка: Taste, Cream, Blue Cheer  и, разбира се, Jimi Henrdix Experience. (Защо ли Ангел е с фланелка на Джими Хендрикс?).  

Перцето на съдбата беше в ръцете на китариста и вокалист Ангел Дюлгеров, познат от работата му в суперуспешната формация на певеца Любо Киров, Живко Петров и Калин Вельов. Но и не само. Той е крайно идейна струна, запълваща смислено пространството на кой ли не стил – поп (Лили Иванова) и алтернативен поп (Rubikub); метъл (в трибют бенда на Металика), ар-ен-би и соул (Free Style), гръндж (в трибют формацията на Нирвана) или пък тяхната жанровата симбиоза Urban/Hot AC, съчетаваща най-доброто от здравия рок, танцувалния поп, мелодичното ар-ен-би, пиперливия хип-хоп и сърцатия соул - за нашите авангардисти Dokle & Greesh. Че и за Тодор Колев даже...Предстои нова съвместна изява на Дюлгеров и маестро Живко Петров, научи MySound.bg.    

Изцяло авторската програма на Tube Hedzzz направо "втръби" публиката със сочните рифове и мъдрите житейски текстове, присъщи само за едни истински блусмени. Повелителят на ниските честоти – басистът Веселин Веселинов-Еко, и здравата ръка на Росен Ватев безкомпромисно подчертаха посланието на бандата, а именно – че въобще не я е страх да прави качествена музика в родината. Както е озаглавен и дебютният клип на триото.

Той е дело на Лора Мушева, монтиран е от Адриана Янкулова.

Вероятно дори и Теодосий Спасов, който беше сред гостите, няма да пропусне първия албум на бандата, който ще излезе в края на 2012, убедени са присъстващите.

Още - на:

www.reverbnation.com/tubehedzzz

www.facebook.com/tubehedzzz

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички