Дженифър Лопес препълни до пръсване зала Арена Армеец


Дженифър Лопес препълни до пръсване зала Арена Армеец

4516

Помните ли как преди пет години Националният стадион "Васил Левски" беше запазен за концерт на Дженифър Лопес (Jennifer Lopez)?

Появиха се много версии за това какво точно попречи на певицата да дойде тогава, за шоуто имаше и немалко закупени билети, парите за които не бяха върнати... Един от слуховете за отмявана на събитието, че латината е бременна, което пречи на нейното гостуване... Вярно е, тя роди. Само че около 18 месеца по-късно. Това накара някои мои приятели да се шегуват, че тя е единствената дама с толкова продължителна бременност.

И да сте забравили, не е болка за умиране, защото макар и с 5-годишно закъснение, Дженифър беше тук. Снощи. И пя сред препълнената до откат зала "Арена Армеец - София". Както се казва в такъв случай, по-добре късно (или по-късно) отколкото никога...

Концертът беше панорамен, цветен, бляскав, лъскав. И лъстив. Какво друго да е шоуто на Дженифър Лопес? Адски впечатляваща мултимедия! Динамична хореография. Зашеметяващите тоалети на Захир Мурад. Дори самият факт, че такава мегазвезда изгрява на родна сцена, е голям успех. За нас, де. Не за нея, звездата. Българската публика обаче вече видя доста световни галактики, затова има всички основания да бъде поне леко критична.

Шоуто започна с най-първите парчета на латино звездата, които, според мен, бяха най–силния за нея период. Тя избра чарттопъра "Love Don't Cost A Thing", в който захвърляше бижута и дрехи за хиляди долари, само и само да докаже, че любовта е безценна. Ами големият й хит "Waiting For Tonight"? Джей Ло беше в пика на трафика по класациите, както се казва... Ако искате, вярвайте, но от тези парчета са минали цели 12 години. Към тази част на концерта беше прибавено и една песен от 2005 - "Get Right". От този период спадаше и най–якото, помоему парче, на Джен – "If You Had My Love", което изпълни по-късно снощи и то в акустичен вариант. Който обаче никак не й отиваше. Нито на нея, нито на песента. Въобще, от концерта липсваха "Aint It Funny" и "Play" - две знакови за репертоара й песни, които - странно защо, не са намерили място в плейлиста за нейното настояще турне Dance Again.

След първата част Дженифър Лопес започна да интимничи с публиката и й призна, че всъщност е обикновено момиче от Бронкс. Попита феновете дали искат да се върнат във времето... Последва онази част от творчеството на певицата, за което тя залага на скоро соул, ар-ен-би и хип-хоп... Парчета като "I'm Real", "I'm Into You" (с участието на Lil Wayne) и "Jenny From The Block". Оживление предизвика една чудесна (и позабравена) черна тупалка - "All I Have", колаборация на Дженифър с LL Cool J., сингъл от албума й "This Is Me... Then" (2002). Само дето сцената заприлича на гето... Всъщност, проблемът на Дженифър Лопес и музикалната й насоченост, според мен, се намира някъде в този момент... Във всеки неин албум могат да се чуят просто хитове, парчета, които би изпяла която и да е неизвестна певица. Чист поп, ар-ен-би и хип-хоп ритми, както и латино. Всичкология, която често води до това критиците да обявяват музикалните й възможности като по-скоро посредствени.

Малко преди края на спектакъла снощи дойде латино моментът. Джени сякаш изглежда най на място в тази ритмика. Преди да започне парчето "Papi", Лопес се опита да раздели публиката на мъже и жени. Разбира се, соченият за слаб пол надкрещя господата. Все пак сме на Балканския полуостров, тук мъжете не крещят, дори и да са дошли на концерт на латино дива. "Let's Get Loud" обаче подлуди публиката, която знаеше текста на изуст.

Краят на концерта наближаваше. За предпоследно парче беше избран мегахитът "On The Floor", евроденс тупалка с участието на Pitbull. Да си призная, ламбадата на Дженифър звучеше доста по-добре от по радиото и публиката полудя. Звездата (да не забравяме, че е и актриса) бутафорно изстреля едно "чао" към разгорещената публика. Последва нещо като бис - титулното за турнето на Джей Ло изпълнение "Dance Again".

Да, концертът беше забавен наистина. (Сто на ръка, че да видиш звезда от такава величина на българска територия винаги е добре дошло). Но трябва да кажем и още няколко неща. Навремето след концерта на Мадона в София един известен журналист се беше изказал, че тя не е певица, а танцьорка. Чудя се тогава какво ли би казал същият този "капацитет" за шоуто на Джей Ло вчера. Макар да е търсена съзнателна прилика със спектакъла на Мадона - и като глас, и като шоу, няма никакво място за сравнение. Мадона е далеч по-напред. Единственото, по което Дженифър биеше в това сравнение, бе, че по някакъв начин - макар и на моменти да звучи глупаво от моята уста, си говореше с публиката. Дори слезе сред присъстващите. Да благодари на бога, че е тук, точно сред тази публика. Хората харесват когато се флиртува с тях. Да не говорим пък когато го прави такава класна и екзотична жена. Сюжетът на спектакъла бе далеч и от цветния замък на Лейди Гага (Lady Gaga), която освен че танцува, се справя и по-добре с вокалите.

Но пък Лопес носи някакъв особен заряд, може би идващ от Южна Америка, чрез който е завладяла публиката и хората по света я харесват и не я забравят вече повече от десет години. А и многомилионното ѝ дупе, което тя показа нееднократно, не е мръднало. Шегата настрана! Цяла декада на сцената. Никак не е малко. Пък и да не забравяме, че музикалната кариера е само една малка част от Джей Ло. Тя влиза и в много други образи. За тях обаче някой друг път...

Да, щях да пропусна. Подгряващите Бобо, Кристо и Лора Караджова защитиха статуса си на актуални лица от модерната българска сцена, представяйки "Оставам тук", "Спуснати завеси", "Виновен" и "Дим да ме няма" с Графа. Родните фенове на танцовото изкуство също откриха по нещо за себе си в новите програми на балетите Нова, Магия и Модел, брейк формацията Macosa Nostra и студиото Dance Zone. Два часа преди началото на събитието, сцената пред залата бе окупирана от латино ритмите, на които се изявиха Алфредо Торес, Атанас Месечков, Ани Дончева, Анета Авакян и много други.

След края на шоуто голяма част от феновете се изнесоха към тематичното афтърпарти "Джей Ло" в столичния клуб Culture Beat - да споделят още малко емоции с Бобо, DVD, Lexus и 100 Кила.

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички