Sisqo специален гост на церемонията BG Hip Hop Awards 2013


Sisqo специален гост на церемонията BG Hip Hop Awards 2013

5474

Американският рапър, композитор, продуцент и актьор Sisqo (Сиско), чието истинско име е Mark Althavean Andrews, ще бъде специален гост на BG Hip Hop Awards 2013.

Както MySound.bg извести, първите награди за хип-хоп музика и култура в България ще бъдат раздадени на церемония в столичния клуб "Рейнбоу Плаза" от 20.00 ч. на 6 февруари.

Гостът (на снимката) нашумя през 90-те не само като вокалист на ар-ен-би проекта Dru Hill, но и като артист с успешни солови албуми, сред които дебюта му "Unleash Тhe Dragon" (1999) (с хитовия сингъл "Thong Song"), заради който изпълнителят бе номиниран за Train Music Awards в категорията Favorite Male R&B/Soul Album; колаборацията на изпълнителя с Lil' Kim (Лил Ким) - "How Many Licks?", включена във втория диск на рап харпията "The Notorious K.I.M." (2000), и "Infatuated" - първи сингъл от неговия проект "Return Of Dragon" (2001).  

Регламентът, журито и цялата информация за номинираните участници в различните категории бяха обявени на официалния сайт на събитието - www.BGHipHopAwards.com.

Всички номинирани в отделните категории са определени от организаторите на база на тяхната продукция през 2012. Номинациите са съгласувани с отделни изявени личности от различните сфери в българската хип-хоп култура. Това не важи за специалните награди, за които също е обяснен принципът на включване сред участниците.

Подредбата на всички номинирани в отделните категории е по азбучен ред, за да няма недоволни. В сайта ще се запознаете и със задължителните критерии, по които са подбрани участниците в отделните категории. Официално са публикувани и имената на знаковите лица от хип-хоп обществото, които ще гласуват, като техният брой е доста значителен – над 100 души. Техните имена може да видите в раздел "Регламент". За да може вотът да е честен и да няма спекулации, всеки глас на човек от журито ще бъде видим за всички в сайта от 30 януари. Всички артисти, групи, диджеи, денс формации и балети имат право на един общ глас.

С цел наградите да бъдат максимално обективни и да се избегне субективен вот, предоставяме избора на хората, които имат най-добро наблюдение и принос за българската хип-хоп култура като част от шоубизнеса в България, а именно личностите, които стоят зад нея - българските хип-хоп изпълнители, продуценти, лейбъли, диджеи, режисьори, балетни и хип-хоп денс формации и графити артисти.

За да се избегне ситуацията "всеки гласува за себе" или за проекти, в които участва (лейбъли, клипове, колаборации), са въведени следните правила:

- Всеки член на журито има право да даде само по един глас в категория

- Всеки член на журито няма право да гласува за себе си, за проект, в който участва, или за лейбъл, в който членува.

- Всеки член на журито задължително трябва да гласува във всички категории.

Препоръчително е всеки член на журито да гласува по сърце и да оцени наистина най-заслужилите тази награда, а не да даде "приятелски" вот.

От предварително номинираните във всяка категория на 6 февруари на церемонията в "Рейнбоу Плаза" ще бъдат обявени първите пет, събрали най-много гласове по категории, от които ще бъде излъчен по един победител.

За галата се подготвят атрактивни участия на знакови фигури от хип-хоп обществото и първите ъндърграунд артисти и лейбъли, които ще излязат на една сцена с новите водещи лица. За да е шоуто наистина на макс, Сисо ще забие и своето култово парче "Thong Song". След спектакъла предстои официално парти на проекта с концерт на именития гост и всички номинирани артисти в столичния Tequila Club. Изявата е с любезната подкрепа на любезната подкрепа на водка Nemiroff.

В бъдеще Мария Бонева - идеолог на събитието, и организаторите на наградите планират да учредят "Българска хип-хоп академия", която да определя и да награждава най-изявените и заслужили артисти за изтеклата година.

Организатори на първите български хип-хоп награди са компаниите NG Partners, HiT sHOP Music Group и Hotdrink Communications, обединили усилия и професионализъм в името на хип-хоп културата, която харесват и уважават.

От самото начало трите компании знаеха, че се захващат с нелеката задача да съберат на една сцена рапъри, диджеи и селектори от 20 години, режисьори, хип- хоп денс формации и балети, но точно това ги мотивира още повече, защото каузата си заслужава. Въпреки че винаги когато има добра кауза, има и такива, които не я приемат.

Организаторите срещнаха братска подкрепа от олдскуул артистите до новите лица на все по-бързо развиващата се хип-хоп култура.

Организаторите си поставиха "висока летва" и вече три месеца я следват неуморно с цел една от най-истинските култури да стане неизменна част и от българския шоубизнес и да срещне подкрепата на много партньори, медии и фенове.

Вярваме, че това събитие ще преобърне изцяло представата за хип-хоп културата и тя ще получи необходимото заслужено признание в годините, защото присъждането на BG Hip Hop Awards ще стане традиция, обещават организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички