Хайго Агасян събира приятелите на юбилеен концерт


Хайго Агасян събира приятелите на юбилеен концерт

4781

Хайгашод Агасян събира приятели и почитатели в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 20 март.

Повод за спетакъла "Не остарявай, любов" е 60-годишнината на композитора, изпълнител и мултиинструменталист (отбеляза я на 28 януари) и 30-годишнината от появата на знаковата за естрадата ни мелодия "Не остарявай, любов", изпята от Михаил Белчев по стихове на Недялко Йорданов.

Цяло съзвездие от изпълнители е в афиша: ансамбъл ОркестралСофия, с диригент Бедрос Папазян, вокален ансамбъл Octavoice, Михаил и Кристина Белчеви, Недялко Йорданов, Искра Радева, Тони Димитрова, дует Шик, Ваня Костова, Росица Кирилова, Джина Иванова, Пламена Петрова, Мартин Йорданов, Ани Стайкова, детските вокални групи Пеещите кенгура и Пламъче с художествен ръководител Пламена Златева и други. В изявата ще се включи и състав на Софийската филхармония.   

"Реших да си направя подарък", казва Агасян, доверявайки, че е приготвил и специално изпълнение за съпругата си Мари - "Искам да ти кажа", по текст на Сашо Петров, както и това, че с Мишо Белчев имат нова песен, наречена "Накъде". Чисто нови негови мелодии на концерта ще представят Тони Димитрова, Шик и  15-годишната Пламена Петрова, а самият той обещава дует-изненада с Джина Стоева.

В групата Октавойс се изявява синът на Хайгашод. "Те ще изпеят една моя песен, ще ме поздравят с друга. Ще участват много деца – 11-годишният Мартин Йорданов от Бургас, Ани Стайкова, която като дете изпя най-хубавите ми детски песни, и която вече е студентка в Лондон", казва композиторът. Сред акцентите е "Все по-добре". "Една песен, която я пробвам като терапия върху публиката на концерти, защото тя дава добро настроение и кураж. Малко да променим гледната си точка. Ясно е, че не сме добре и че имаме проблеми, но защо да не си кажем: "Ще бъда по-добре, напук на всичко". Стиховете са на Мая Дългъчева", обяснява лирикът. "Благодарен съм на Михаил Белчев, че по този начин поднесе "Не остарявай, любов" и я направи популярна", допълва още той.  
Станете част от един изящен спектакъл на духа и музиката! Носете със себе си нотите на любовта, защото тя е тази, която ни кара да се усмихваме и да сме живи! Не остарявай, любов!, прикани юбилярът.

Билети може да закупите на касата на "Софийска филхармония", София 1000, улица "Георги Бенковски" №1, или онлайн чрез www.ticketplus.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички