Balkans Takeover: Невъзпитан дъбстеп по пълнолудие


Balkans Takeover: Невъзпитан дъбстеп по пълнолудие

3908

Пролет е.

И след още няколко щрихи - не само на думи, а светла. Избери си лайт мотив, подчертай го дебело и скачай напред, както правят ей тия врабчета от Platform.

Доста време измина от октомври миналата година, когато се състоя последното по-мащабно събитие за лейбъла, но Basscatz и компания далеч не са аут от играта. Момчетата вече записаха няколко издания за Platform в съвместен проект с Иван Шопов (Balkansky), L33, d$pot, както и с прогресивни имена от БалканитеCamelorg и Disphonia. Съвкупният резултат от първите четири трака, издадени в началото на годината, ги постави на първо място в Junodownload – един от водещите разпространители на музика в интернет, измествайки по този начин баснословния DJ Distance от челната позиция.

Но за да не бъдем голословни, предлагаме ти да чуеш парчетата, ако все още не си го направил, и сам да вдигнеш палче (http://soundcloud.com/platform-music/tracks). Бас държим, че ще ти кривнат шапката, така че да се вяснеш на парти и ти.

Петъчната среща бе в столичния парти център "4 км" и този път в нея взеха участие някои по-изявени артисти от Балканите и в съседство.

Най-напред стискаме ръка на Gantz, който идва от Турция и от малък се занимава с музика. Продуцирането на електронен бийт само допълва и доразвива творческите му качества, отвеждайки го във Великобритания, където започва да издава за Fent Plates и Innamind. Логичната и напълно закономерна стъпка в развитието му като диджей и продуцент идва с номинацията на Dubstepforum в категорията за най-добър новоизгряващ продуцент, нареждайки го на второ място в същата категория. Именно този успех хваща окото на Platform, които го дръпват за ръкава у нас.

Запретваме и другия, защото главна роля в музикалното конструиране на нощта заема Питър Саймън. Унгарецът е по-известен като DJ Madd (на снимката) и негови тракове биват издавани за Boka Records, Black Box, Osiris и Wheel & Deal. Сетът му бе поставен в реге нюанси със силно открояващи се бас линии. Преди няколко седмици тракът "Never 2 Late /Murder Dub" с вокалите на G. Rina реализира началото на новия лейбъл на DJ Madd - Roots & Future, а рилийзът ще бъде пуснат в началото на април. Madd е номиниран и в категорията за най-добър албум за 2013 от Dubstepforum.

Поглеждаме през кривия макарон, защото зад пулта е Balkansky, а това предполага невъзпитано звучене и тежък-тежък бас. За целокупната музикална аутопсия асистира и Camelorg, който се включи в изданието Platform 1 със своя трак "Detract". С него гръкът намери място и в "Chestplate" Vol. 3 на DJ Distance.

От своя страна, през януари, екипът на Platform даде началото на едноименната емисия The Colours Of Dubstep. Радио предаването се излъчва като продължение на The Colours Of Drum And Bass и е стилова колаборация с ММУУЗЗАА.

За лейбъла предстои пролетно турне, което ще премине през София, Пловдив, Бургас и Варна.

Move Forward!

На един макарон от теб:

http://www.soundcloud.com/platform-music
http://www.facebook.com/platf0rm

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички