Песни и танци за Деня на Африка в клуб Culture Beat


Песни и танци за Деня на Африка в клуб Culture Beat

4528

Точно преди 50 години – на 25 май 1963, 53 африкански държави се обединяват в името на всеобщия мир, сътрудничество и просперитет, създавайки Организацията за Африканско единство (от 2002 се нарича "Африкански съюз").

Днес датата 25 май е позната като Световен ден на Африка и се отбелязва с празненства из цялата планета като израз на толерантност, интеркултурен диалог и единство. И тази година България ще се присъедини към световните чествания за Деня на Африка с голямо събитие, обединяващо африканската и българска общност, които заедно ще посрещнат своите гости в празничния ден.

Вход свободен.

По инициатива на Global Vision Circle – пионерите на уърлд сцената сцената у нас, и с подкрепата на Африканските дипломатически мисии в България, Денят на Африка ще бъде отпразнуван в събота, 25 май, в столичния клуб Culture Beat. Както всяка година, на този ден организаторите се стремят да представят разнообразието и богатството на културите от Африка и да създадат сцена, на която български и африкански артисти да обменят опит и да творят съвместно.

Програмата на събитието е по-богата от всякога и демонстрира на практика африканската ubuntu идея – "Аз съм това, което съм, заради това, което всички ние сме!"

И така, ето какво очаква посетителите в клуб Culture Beat в Националния дворец на културата на 25 май, събота.

•    Автентична, танцувална музикална селекция от цяла Африка от: Global Vision диджеите Dancing Angel, Africando & Olaija и специалния ни гост от КамерунDJ Maxim
•    Музика на живо от: Malinke (Mali) & Bizzo (Ethiopia) в стиловете: афро хип-хоп, афро реге и фрийстайл.
•    Джембе пърформънс и традиционни танци от Западна Африка от Rolix & friends.  
•    Танцов пърформънс от формация Amazonia с хореограф Elena Bali (Bulgaria).
•    Танцов пърформънс от Maria Cossa & Harita Asumani (Bulgaria/Africa)
•    Изложба на aфриканско изкуство от галерия "Номад"
•    Визуално пътешествие из разнообразните земи на Африка
•    Африканска кухня

Споделете с нас Деня на Африка – събитие, което празнува ценността на човешкото и културно многообразие, без които животът на планетата Земя нямаше да бъде толкова вълнуващ и богат, приканиха организаторите.

Събитието по повод Световния ден на Африка и 50-тата годишнина от създаването на Африканския съюз се осъществява с подкрепата на посолство на Република Алжир, посолство на Кралство Мароко, почетно консулство на Сейшелска Република, посолство на Република Судан, почетно консулство на Република Уганда, посолство на Южноафриканска Република.

Начало на събитието: 19.00 ч.

* ubuntu е африканско понятие, рефериращо към морална философия, която отразява идеята за човешката взаимосвързаност, солидарност и единство, за това каква е самата същност на "човешкото". На езика банту думата означава "човечност към другите", или "Аз съм това, което съм, заради това, което всички ние сме!".  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички