Ъпсурт и Zionlionz Partymachine избухват на Spirit Of Burgas


Ъпсурт и Zionlionz Partymachine избухват на Spirit Of  Burgas

5275

Дните, които остават до началото на Spirit Of Burgas 2013, вече могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

Както MySound.bg нееднократно информира, фестивалът ще се състои този уикенд.

Очакват ни 48-часов коктейл, забъркан от най-нашумелите и горещи имена в световните музикални чартове. Фестивалът отваря врати точно в 17. 00 часа, а  затваря... чаааак до изгрев слънце.

Първи на Главната сцена в събота, 27 юли, ще се качат Zionlionz Partymachine. Пионерите на реге раста културата в България са неразделна част от Spirit Оf Burgas още от самото му създаване. Тази година те отново ще допринесат за „духа” на Бургас с парти проекта си Zionlionz Partymachine – един селектор (Dancing Lion), един раста toaster (Kappa Irie), и един singjay (Lexus а.к.а. Michael Fleming) ще демонстрират нагледно какво представлява една Jamaican style soundsystem в действие!

Реге щафета поема Little Roy – истински ветеран в ямайската реге култура и посланик на растафариaнството. Little Roy ще ни пресене в Ямайка с руутс реге саунд, слънцето все още ярко ще пече, а къпането в любимото Черно море ще е разрешено.

От реге вибрациите преминаваме към френския фюжън грув на прекрасната Zaz, покорила вече хиляди меломански сърца по време на първия си концерт в София. Французойката  идва в Бургас с новоиздаден албум, "Recto Verso" – магически и темпераментен, чийто първи сингъл “On ira” вече е мегахит.

Време е за рок – точно в 22.00 ч. експлозивните англичани Editors ще изскочат на главната сцена, а феновете ще са пъврите, които ще чуят парчета от парещия албум “The Weight Оf Your Love” – диск, който критиката прие с буйни овации, а концертите от турнето на бандата са с разпродадени билети.

Chase and Fucking Status – о, да! Saul Milton и Will Kennard, в компанията на MC Rage, ще къртят глави с пресни сингли, сред които и мегахитът "Lost & Not Found с Louis M^ttrs" и за втори път ще разберем как и защо WE STAND TOGETHER, WE RAVE TOGETHER!

Вторият Spirit-ден ще открие невероятната DJ Cass – професионален танцьор, диджей на небезизвестните столични партита в клуб Sugar, Super Nova Night, и участник в почти всички родни клипове и турнета.

Група Ъпсурт – момчетата-легенди на българската хип-хоп сцена, ще зарадват феновете си със страхотен лайв, който със сигурност ще остане в историята на Spirit Оf Burgas. Музикалните им експерименти започват преди много години и, както виждаме, не свършват! Ще чуем Ъпсурт Live, т.е. на Главната сцена освен познатите Ицо Хазарта, Бат` Венци, MR. Dutch (днес Буч) и Панчев (Шлеви), ще се качи цяла банда музиканти.

В 19.00  часа бандата Che Sudaka, чийто членове са от Аржентина и Колумбия и носят горещ южноамерикански заряд в кръвта си, ще изстреля в космоса градуса на настроението. Щури и взривоопасни – такава е славата на Che Sudaka, които щурмуват най-големите европейски фестивали и са определено най-добрият старт на една незабравима вечер.

В 20.30 ч. на Главната сцена изскача метълкор бандата Enter Shikari, която пристига с бясна скорост на Spirit Оf Burgas веднага след Glastonbury 2013.

Бандата ще зарадва всички фенове на твърдия саунд с характерния си и уникален микс от хардкор, пънк, дъбстеп и електроника.

Белгийският славей Selah Sue ще успокои сърцетупа с прекрасната си войнствена и едновременно романтична бленда. От Главната сцена ще се леят хитовете Raggamuffin, Crazy Vibes, This World и мн.др., а ритъмът ще е от соул и реге до побъркващ дъбстеп.

И ето че дойде ред на Wu-Tang Clan – RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Allah Mathematics, Cappadonna и Raekwon – всички те на една сцена и на едно място.

И освен златни хитове, знаменитите гости ще представят нови парчета - от "A Better Tomorrow" – албум, издаден след години на затишие, който вече взривява точките от турнето на Клана и припомня на феновете що е то истински хип-хоп. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички