Skiller и Balkan Khans на Sziget 2013


Skiller и Balkan Khans на Sziget 2013

4438

След двегодишно затишие, програмата на популярния фестивал Sziget отново включва и българско участие!

Световният шампион по бийтбокс Skiller и Balkans Khans са в афиша на Yeni Raki Roma Tent, дом на международната ромска музикална култура.

Името Balkan Khans има двойно значение. От една страна, хората от Ориента и Индия наричат "ханове" големите майстори на музиката. От друга страна, "хан" е стара турска дума, която идва от персийски и означава "подслон, странноприемница“. Тоест, това е  мястото, на което туристи и авантюристи се събират и споделят истории, песни и като цяло създават една нова култура.
Този музикален експеримент, част от който са Skiller, легендарният цигулар Венци Такев, мултиинструменталистът Николай Иванов, виртуозът на тъпан и гайда Кольо Иванов, съчетава балканска музика с тежък дъб, индийски елементи, фюжън, джаз, племенни ритми и т.н.

"За нас ще бъде удоволствие да съчетаем различните стилове и нестандартното звучене в една нетрадиционна комбинация. Това ще бъде първото ни участие на Sziget, но не и последното, надявам се!”, споделя бийтбокс сензацията Skiller.
Освен Balkans Khans, на сцената на Yeni Raki Roma Tent ще се изявят спиращите дъха циркови, танцувални и театрални изпълнения на индийците Kawa Musical Circus, съпровождани от автентична музика.

Откриващи програмата ще бъдат холандските музиканти Amariszi. Младата банда с уникален балкански звук ще направи своя дебют на Yeni Raki Roma Tent. Тяхната музика е уникално съчетание от поп, реге и фолк елементи.
Програмата на това вълнуващо място, посветено на ромската култура, се допълва от изпълненията на групи от цял свят, сред които италианците Mascarimiri, хърватският диджей, живеещ в Швейцария - DJ No Sikiriki, страхотните After Phurikane, унгарците от Kanizsa Csillagai, както и румънците Fanfara Transilvaniа, най-важният представител на испанското Flamenco Nuevo Juan de Lerida, Tsigunz Fanfara Avantura от Полша и много, много други!

Повече информация за Sziget - на:

http://www.facebook.com/SzigetFestivalBulgaria.

Билети за Sziget може да закупиш тук:

https://www.tixgate.com/bg/event/sziget-fest-2013/214/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички