Мишо Йосифов секстет и Печенката на Фортисимо Фест 2013


Мишо Йосифов секстет и Печенката на Фортисимо Фест 2013

3845

Михаил Йосифов секстет, Печенката, Людмил Ангелов, Светлин Русев, Марио Хосен, Нели и Георги Андрееви и победителите в конкурса "Да вдъхнеш живот", ще се качат на сцената на Фортисимо Фест 2013 (Fortissimo Fest) заедно с Варненската филхармония, Русенската филхармония и Софийският фестивален оркестър под диригентството на Максим Ешкенази, съобщават организаторите.

Световнопризнати български виртуози приеха поканата да свирят в турнето на най-големия фестивал за класическа музика на открито у нас - "Фортисимо Фест".

Една от големите изненади на фестивала тази година ще бъде роялът на Людмил Ангелов, който ще свири от сцената на Фортисимо Фест в София и Пловдив.

В Русе и Велико Търново, заедно с Русенската филхармония, ще се изяви Светлин Русев, който е родом от Русе и пристига специално за концетите "Музика под звездите", въпреки натоварената си програма между Сеул и Париж.

За първи път заедно на фестивалната сцена ще бъдат и децата, победители в конкурса Vitam Inspirare ("Да вдъхнеш живот"), който се проведе по инициатива на Фортисимо Фест през май тази година.

От Виена за турнето на "Фортисимо Фест" пристига и цигуларят Марио Хосен (Mario Hosen).

Мишо Йосифов секстет, Адриана Николова-Печенката и Нели и Георги Андрееви традиционно ще музицират и пеят в тазгодишното издание на фестивала за класическа музика на открито "Фортисимо Фест".

Турнето "Музика под звездите" ще се проведе между 30 август и 15 септември, а пълната му програма е както следва:

Бургас - 30 август (петък), Морска градина, площад Пантеон; Варна - 1 септември (неделя), Летен театър; Русе - 5 септември (четвъртък), открита сцена пред общината; Велико Търново - 7 септември (събота), Летен театър; София - 13 септември (петък), Народен театър "Иван Вазов"; Пловдив - 15 септември (неделя), Античен театър

Мишо Йосифов секстет и Печенката се качват отново на сцената на "Фортисимо Фест". След невероятния успех на миналогодишното им участие в Пловдив и София, тази година те ще бъдат с най-големия фестивал за класическа музика на открито във Варна и Бургас.

Fortissimo Fest е фестивал за класическа музика, основан през 2010 от Максим Ешкенази с подкрепата на фондация "Америка за България".

Философията на фестивала стъпва върху принципа за преодоляване на границата между елитарното изкуство и широката публика. Целта на неговата дългосрочна програма е да доближи класическата музика и съвременното симфонично изкуство до възможно най-много българи. Защото музиката прави хората щастливи.

Музиката общува без предразсъдъци, тя разширява хоризонта на културен интерес и благоприятства обмяната на идеи, опит и знания. За постигане на своите цели Fortissimo Fest привлича млади и успешни творци и представя класическата музика по нетрадиционен, модерен и завладяващ начин.

Fortissimo Fest и фондация "Америка за България" поднасят на българската публика световноизвестни музикални произведения, но заедно с това и премиерни заглавия, изпълнени от утвърдени български и американски музиканти, бъдещи звезди и вече изградени творци в национален и световен мащаб.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички