Петъкска академия на неуките представя: 5 години бар Петък


Петъкска академия на неуките представя: 5 години бар Петък

4117

Софийският бар "Петък" доживя 5 години.

Този път екипът на култовото заведение кани феновете си в по-широко пространство и подготвя празненство в клуб  Mixtape 5 на 5 септември.

През 2013 столичният бар "Петък" навършва 5 години. Всяка година точно на 5 септември този повод се отбелязва, къде масово, къде не, но историите, емоциите и преживяванията от заветния ден се прераждат на сутринта, поемат пътя си от уста на уста и ухо на ухо, докато накрая се превърнат в градски легенди, припомнят редовните посетители на заведението.

5 септември, лето две хилядно и осмо е и точният ден, в който барът отваря врати за първи път. Никога до сега случаят не е отбелязван на друга дата. Какъв ден от седмицата е, остава без никакво значение. Традицията е вече силно вкоренена. Символичното число 5 дори е много уважавано и съвсем логично, петият рожден ден на "любимия бар от седмицата", както феновете сами го нарекоха, е нещо много специално, подчертават от управата на бара. Юбилейното парти ще даде старт и на сезонa на клуба, който е пълен с изненади и готини събития.

С всяка изминала година броят на хората, които искат да посетят рождения ден на "Петък" нараства лавинообразно. Историите, свързани с това са безброй – блокирани булеварди, хора по бански, хора без бански, бира с лед, десетки забравени коли, изгубени гаджета, намерени такива, много хвърчаща торта и куп други пикантни подробности като сърдитата съседка, на която здравецът й се мести, защото вентилацията духа в него...

През 2012 4-ят рожден ден се празнува в "Петък Под небето". Откритото пространство в близост до НДК, което екипът разработва през същото лято, за да има и "летен" бар "Петък", събира много повече парти "орки" отколкото сравнително малкото приземие на бул. "Васил Левски" 67. Вечерта е внимателно планирана с помощта и на хората от персонала, които винаги участват неразделно в обмена на експерименти и са ядрото на "ПАН" – "Петъкската академия на неуките".  Тогава - 5 септември 2012, идват повече от 1 000 души.
 
Петият рожден ден на бар "Петък" тази година ще бъде хостнат от клуб Mixtape 5 - по-малкият, голям брат на бара и дело на същия екип. Датата е известна. Входът е 10 лв., но всеки ще може да ги изконсумира на бара след това.

И тази година екипът реши да се концентрира върху диджей-концепцията. Лайнъп-ът е впечатляващ и разнообразен като стилове – на едно място ще се събере голяма част от диджеите, които не веднъж са заставали зад пулта в "Петък" през последните 5 години. Купонът ще се вихри и в двете зали на клуба, а за ескалиращото настроение ще се погрижат:

SAVA
FUNKUSION, OTO и DOSSIU AMUDJEV (Groovy Sessions)
XONIC (Fruit Sessions)
SKILL
STOYO
EMIL PRIZE
(Camp Sessions)
GRIGOVOR (Logo 5)
STARTRAs
ALGORIDDIM
FUNKTOOL
MADBEAR
DOLITTLE
HARRYUP
(Breakalicious)

За 5 години работа екипът благодари на всички, допринесли за съществуването на "Петък" и силно се надява да види всички от вас в заветната вечер.

Линк към Facebook страницата на бара: www.facebook.com/barfriday
Линк към Facebook страницата на бара: www.facebook.com/mixtape5
Линк към Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/415805485204390/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички