Радио Веселина също класира на първо място Синовете на Пирин


Радио Веселина също класира на първо място Синовете на Пирин

4966

"Синовете на Пирин" - песента, която стана емблема на 21-вото издание на "Пирин Фолк" 2013 и грабна първото място на фестивала, спечели заслужено и симпатиите на слушателите на радио "Веселина".

Сред 26 авторски песни, участващи в надпреварата, радио "Веселина" избра да награди "Синовете на Пирин” на Таня Скечелиева по музика и аранжимент на Игор Трайковски и  текст на Пейо Пеев. Вече 21 години медията подкрепя българската авторска и фолклорна музика. Призът на радиостанцията връчи водещата на предаването "ВИП зона" Светлана Кабаиванова (на снимката вляво, до Таня) по време на третата заключителна вечер на фестивала в Сандански.

11-членното жури на международния фестивал с председател проф. Стефан Драгостинов също отреди първото място на "Синовете на Пирин". Певицата е дългогодишен участник на фестивала, но досега не е била награждавана. Второто място комисията определи за песента "Старата механа" в изпълнение на Денислав Кехайов по музика и текст на Никола Ваклинов и аранжимент на Димитър Христов.

На трето място в класирането e "Самодивa” на Невена Цонева по музика на Илия Илиев, аранжимент Венелин Венков и текст на Ивайло Вълчев. Приятно впечатление остави Велизар Илиев, който дебютира на фестивала с песента "Любовта остава" .

Радио "Веселина" излъчва в 20 български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Смолян, Кърджали, Плевен, Видин, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Русе, Банско, Петрич, Сандански и Кресна. През последната една година радиостанцията прибави към портфолиото си още четири честоти – Банско (100,9 МHz), Сандански (105,7 MHz), Петрич (94,1 MHz) и Кресна (92,3 MHz).  

"Веселина" започва да излъчва в Пловдив през 1992. От 10 години насам е на второ място сред национално представените радиостанции. От началото на 2012 излъчва поп хитове, заедно с поп-фолк и балканска музика, а слоганът на медията е "Най-добрият микс от песни".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички