Неравноделни ритми и груув от България и Балканите с Balkan Khans


Неравноделни ритми и груув от България и Балканите с Balkan Khans

4460

Суперформацията Balkan Khans (Болкън Ханс) събира истинските ценители на концерт в столичния клуб Maze от 21.00 ч. на 26 септември, четвъртък. 


Входът за събитието, наречено Balkan And World Grooves, струва 5 лв.

Венци Такев-цигулка, Николай Иванов (ОМ) – клавишни,вокал,композиции, Скилър –бийтбокс и Кольо Ивановтъпан,гайда дебютират пред публика, експериментрайки на партитата Balkan Scentist в София. Впоследствие проектът започва да се развива и като краен резултат това е горещ  микс от стилове,в който основен солист е известният ромски виртуоз-цигулар Венци Такев, подкрепен от автентичния ромски музикант Кольо Иванов и потопен в кроскълчър атмосферата, която създават мултиинструменталистът Николай Иванов и феноменалният  световен шампион по бийтбокс Скилър.

Както MySound.bg вече огласи, формацията бе сред акцентите в афиша на Yeni Raki Roma Tent на тазгодишния фестивал Sziget.

Според контекста на името (в далекоизточната музикална традиция кхан е майстор, а с тази титла са били наричани и старите български водачи) доминантна е
майсторската импровизация. В тази музика се срещат различни фолклорни традиции – българска, балканска, от Далечния Изток, които се преплитат с джаз, електронни саунд и мощен груув, резултат на невероятната комбинация на бийтбокс и български тъпан. След "Сигет" групата ще изсвири най-новите композиции на Николай Иванов (вляво на снимката) , специално подбрани за проекта – етно  мелодичност върху неравноделни български ритми.
 
Клуб Maze е на ул. "Христо Белчев" 1 - в безистена, на мястото на стария "Бар на края на вселената".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички