Митко Щерев и Илия Ангелов спечелиха битката за Диана Експрес


Митко Щерев и Илия Ангелов спечелиха битката за Диана Експрес

4173

След 2-годишни съдебни дела с шестия китарист на групата Максим Горанов, който прояви претенции към името след като го регистрира като търговска марка, Митко Щерев и Илия Ангелов получиха официално името на групата Диана Експрес.

Удостоверението, издадено от Министерството на културата (на снимката), е подписано от министър д-р Петър Стоянович и е под № 435 от 13 август 2013.

Междувременно Щерев заведе дела срещу музикантите, участвали във фалшивата Диана Експрес, както и срещу Горанов за кражба на интелектуална собственост - тоест за кражба на хитовете, композирани от Митко за Диана Експрес. Както MySound.bg вече извести, първият осъден в Плевенския окръжен съд, бе пианистът Валери Конов. На 7 октомври започна делото срещу Горанов и барабаниста Цветан Банов в Софийския окръжен съд, а на 10 ноември предстои срещу певеца Николай Райков в Бургас.

"Бих желал да осведомя всички хора, които харесват музиката на Диана Експрес, че от 13 август 2013 група Диана Експрес се представлява от мен и Илия Ангелов. И че от тази дата всеки, който използва това име, е двоен крадец. Причините са две. Първата, че никой друг освен оригиналната Диана Експрес няма право да изпълнява хитовете на групата, защото те те са мои, и втората, както се вижда от удостоверението по-долу, името принадлежи на мен и Илия Ангелов", коментира Митко Щерев.

Формацията планира национално турне и  юбилеен концерт догодина, както и различни специални проекти, сред които "Най-доброто от Диана Експрес".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички